Kalendāra dizaina izveide pielietojot grafiskās cirkulārās kompozīcijas ar dabas elementiem - Laizāne, Evija (Latvijas Universitāte, 2016)
Latvijas Univeritātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Mākslas profesionālā bakalaura studiju programmas 4. kursa studentes Evijas Laizānes bakalaura darba “Kalendāra dizaina izveide pielietojot grafiskās cirkulārās kompozīcijas ar dabas elementiem” mērķis ir, balstoties uz teorētiskajā daļā iegūtajām zināšanām un pētījumā iegūtajiem rezultātiem, izveidot kalendāru. Teorētiskajā daļā tiek apkopota informācija par dažādiem tematiem- ornamentiku, kompozīciju, simetriju, kalendāra dizainu un krāsojamajām grāmatām. Empīriskajā daļā analizēta informācija un attēlus ar cirkulārajām kompozīcijām trīs lielākajās reliģijās. Radošajā daļā tiek radīts praktiski pielietojams krāsojamais kalendārs, kurš ir lielisks interjera dizaina priekšmets, lielisks palīgs plānošanā un ļauj arī radoši izpausties.

The goal of the bachelor paper “ Designing a calendar using circular graphical Compositions with nature elements” by the 4th year Student of the Art professional Bachelor Programme at the Department of Psychology and Arts of the University of Latvia – Evija Laizane –is to with the use of the theoretical knowledg and research results make calendar. Theoretical part compiles information on a variety of topics - ornaments, composition, symmetry, calendar design and coloring books. The empirical part of the analysis of information and images of the circular compositions of three major religions. Finally, the creative part of the paper offers a practical coloring calendar, which is a great interior design object, a great help in planning and also allows for creative expression.
Designing a calendar using circular graphical compositions with nature elements
Keywords: Mākslas zinātne; Kalendārs; Dizains; Kompozīcija; Cirkulārā kompozīcija; Ornaments