Projekts: Japāņu virtuves ēdienu gatavošanas un piegādes uzņēmuma dibināšana - Krjoka, Marjana (Latvijas Universitāte, 2021)
Projekta ideja ir saistīta ar japāņu virtuves, adaptētai vietējām garšām un izejvielām, ēdienu gatavošanu un to piegādes pakalpojumu piedāvāšanu un nodrošināšanu Ādažu novadā. Darba autores projekta mērķis ir japāņu virtuves ēdienu gatavošanas un piegādes uzņēmuma dibināšana Ādažu novadā ar budžetu ne vairāk kā 10 000 euro, kas atmaksāsies ne vēlāk kā 3,5 gadu laikā. Maģistra darbs ir izstrādāts 7 nodaļās, kas sīkāk sadalītas apakšnodaļās, kuras apkopo projekta izstrādes procesu. Projekta aktualitāte ir pamatojama ar nezūdošu patērētāju pieprasījumu pēc augstas kvalitātes japāņu virtuves ēdieniem un ēdienu piegādes pakalpojumu izmantošanas popularitātes kāpumu kopumā, kā arī ar uzņēmuma atrašanās vietas izvēli. Ādažu novadā ēdināšanas pakalpojumu sfērā konkurentu skaits nav liels. Vēl mazāk ir to uzņēmumu, kuri pašlaik piedāvā saviem klientiem japāņu virtuves ēdienu piegādes pakalpojumus. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, kad Latvijas Ministru kabinets apstiprināja restorānu un kafejnīcu apmeklēšanas ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanas nolūkos, pašlaik ēdienu gatavošanas un piegādes uzņēmuma dibināšanas projekts ir īpaši aktuāls. Uzņēmuma dibinātāji, to starp darba autore, kā galveno jaundibināmā uzņēmuma darbības mērķi izvirza- nodrošināt augsta līmeņa piedāvātā ēdiena un piegādes pakalpojuma sniegšanas kvalitāti Ādažu novadā, nopelnīt labu reputāciju un gūt atzinību no klientu puses. Uzņēmējdarbībai attīstoties, ir plānots paplašināt darbības ģeogrāfiskās robežas un atvērt ēdiena piegādes filiāles Latvijas lielākajās pilsētās, kā arī mainoties ekonomiskajai un epidemioloģiskajai situācijai valstī, uzņēmums plāno atvērt suši bāru. Sabiebrība ar ierobežotu atbildību “Freshsushi” tiks dibināta strauji augošajā un aktīvajā Ādažu novadā. Novadā ir zems ēdināšanas pakalpojumu sfērā strādājošo uzņēmumu konkurences līmenis - pieprasījums ievērojami pārsniedz piedāvājumu. Uzņēmuma telpas atradīsies blīvi apdzīvotajā teritorijā- Ādažu ciema centrā, kur tuvumā atrodas vairāki uzņēmumi, biroji, institūcijas un sabiedriskās pulcēšanas vietas.

The idea of the project is related to Japanese cuisine, adapted to local tastes and ingredients, cooking and offering their delivery services in Ādaži district. The aim of the author's project is to establish a Japanese cuisine preparation and delivery company in Ādaži district with a budget of no more than 10000 euros, which will pay off within 3.5 years. The master's thesis is developed in 7 chapters, which are further divided into subchapters, which summarize the project development process. The topicality of the project is based on the continuing consumer demand for high-quality Japanese cuisine and the growing popularity of food delivery services in general, as well as the choice of location. The number of competitors in the field of catering services in Ādaži district is not large. There are even fewer companies that currently offer their customers Japanese cuisine delivery services. Taking into account the epidemiological situation in the country, when the Cabinet of Ministers of Latvia approved restrictions on visiting restaurants and cafes in order to reduce the spread of Covid-19, the project to establish a cooking and delivery company is especially topical. The founders of the company, among them the author of the work, set the main goal of the newly established company - to ensure the quality of high-level food and delivery service in Ādaži district, to earn a good reputation and gain recognition from customers. As the business develops, it is planned to expand the geographical boundaries of operations and open food delivery branches in the largest cities of Latvia, as well as the changing economic and epidemiological situation in the country, the company plans to open a sushi bar. The limited liability company "Freshsushi" will be founded in the rapidly growing and active Ādaži district. The district has a low level of competition of companies working in the field of catering services - the demand significantly exceeds the supply. The company's premises will be located in a densely populated area - in the center of Ādaži village, where several companies, offices, institutions and public gathering places are located nearby.
Project: Establishment of the Japanese kitchen cooking and delivery company
Keywords: Finanses un kredīts; investīciju projekts; ēdināšanas nozare; uzņēmuma dibināšana; finanšu plānošana