Pārkāpuma būtiskums atlaižot no darba - Eriņa, Agnese (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī Bakalaura darba tēma ir ‘Pārkāpuma būtiskums atlaižot no darba”. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām un sešām apkšnodaļām. Darbā izmantoti sešpadsmit informācijas avoti, no tiem ir grāmatas, dažas no viņām ir svešvalodās – krievu un angļu valodās, kā arī interneta resursi un juridiskās prakses materiāli. Tiek arī izmatoti izpētei Latvijas Republikas un Anglijas likumi. Šī darba mērķis ir izanalizēt termina – būtisks pārkāpums interpretācijas un pielietojuma problēmas Latvijā, izpētīt tiesas prakses materiālus, kas saistīti ar dotā termina pielietošanu un atrast iespējamos problēmas risinājumus. Kā arī darba mērķis ir apskatīt darba attiecību izbeigšanas iespējas Anglijā, izpētīt, vai Anglijas Darba likumā pastāv tāds termins kā būtisks pārkāpums, kā tas tiek pielietots un risināts. Darbā tiks arī salīdzināts, kā šis termins tiek pielietots Anglijā un kā Latvijā. Anglija un Latvija ir ļoti dažādas valstis, ar atšķirīgām problēmām, ekonomisko stāvokli, politisko stāvokli un tiesību sistēmu. Arī juridisko problēmu risinājumi būtiski atšķiras un tieši tāpēc to ir intresanti izpētīt un ir lietderīgi ņemt par piemēru veksmīgus problēmu risinājumus. Anglijā, tāpat kā Latvijā bieži pastāv termina būtisks pārkāpums interpretācijas problēmas. Diezgan bieži darba devēji mēģina tikt vaļā no darbinieka, klasificējot darbinieka pārkāpumu kā būtisku pārkāpjot šī termina interpretācijas un pielietojuma būtiskākos noteikumus. Diezgan bieži tas tiek darīts ar tīšu prātu, bet gadās arī, ka pats likuma pielietotājs neizprot šī termina „būtisks pārkāpums” jēgu un pielietošanas nosacījumus. Darba likumā nav precīzas norādes kā tas pielietojams, jo likumdevējs to ir vēlējies atstāt piemērotāja ziņā. Darba nobeigumā ir Anglijas un Latvijas Darba likuma salīdzinājums un problemātikas risinājums. Darbs tiek nobeigts ar secinājumiem un problēmas iespējamiem risinājumiem.

The name of this Bachelor work is „Gravity of infringement when dismissing”. The work consists from introduction, four chapters and six subchapters. In this work has been used sixteen information sources, some of them are books and some of them are in different languages – in Russian and English languages, and also sources of internet and nut cases. Also has been used for research laws of Latvia and England. Aim of this work is to research terminology – understanding of gravity of infringement and problems of using it in Latvia, to research nut cases which are related with usage of this term and to find resolve of this problem. And also aim of this work is research how these problems are resolved in England, to research if English Employment law has this kind of term and how it is used and resolved. In this work will be compared, how this term is used in England and how in Latvia. England and Latvia are very different countries, with different problems, state of economy, political state and system of law. Also legal problem resolving significantly differs and because of that it is interesting to research it and it is good to take for example good resolves of problems. In England, the same like in Latvia there is problem of understanding of term – gravity of infringement. Quite frequent employer is trying to get rid of employee by classifying offense of employee like very hard infringement with breaking rules of right usage and understanding of this term. Quite frequent this is done with intend but sometimes because person who is using this term do not understand sense and rules of usage of this term “gravity of infringement”. In Employment law there is no reference to strong explanation of how it should be used, because situation will show it in each case. At the end of work there is brief comparation of English and Latvian Emplyment law and also some recommendation of how to resolve this problem. Work is finished with some conclusions and recommendation of problem resolvation.
Gravity of the infringement when dismissing
Keywords: Juridiskā zinātne