Paleovides apstākļu izmaiņas Puikules purva attīstības gaitā - Ratniece, Vita (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbs ietver: 55 lappuses, 15 attēlus, 2 pielikumus. Bakalaura darba izstrādes gaitā veiktie pētījumi un iegūtie rezultāti sniedz informāciju par Puikules purva attīstību no tā veidošanās sākuma pirms aptuveni 8200 gadiem līdz mūsdienām. Pētījumā izmantotas gan lauka metodes (ģeoloģiskā urbšana, nogulumu paraugu ievākšana), gan laboratorijas metodes (putekšņu-sporu analīze, fosilo mikroorganismu atpazīšana, nogulumu datēšana ar 14C metodi, dziļuma-vecuma modeļa izveide), kuru rezultāti vispusīgi atspoguļo Puikules purva paleovides attīstību laika gaitā. Darbs ietver 7 nodaļas. Tai skaitā 4 nodaļās apkopota literatūrā atrodamā informācija par darba zinātnisko pamatojumu un metodikas aprakstiem un 3 nodaļas aptver pētniecisko daļu, kurā atspoguļoti lauka un laboratorijas rakstiskie (metožu rezultātu interpretācija) un vizualizētie rezultāti (fotoattēli no lauka un laboratorijas darbiem, putekšņu-sporu procentuālā sastāva diagramma, pielikums ar Puikules purva nogulumos biežāk sastopamajiem putekšņiem). Atslēgas vārdi: Puikules purvs, purva nogulumi, putekšņu-sporu analīze, paleovides apstākļu rekonstrukcija.

Bachelor’s thesis includes: 55 pages, 16 figures, and 2 attachments. Investigations and obtained results during working out of the Bachelor’s work give information about the development of Puikule Mire since beginning of mire formation about 8200 years ago until nowadays. During research both field methods (geological drilling, picking sediment samples) and laboratory methods (pollen analysis, identification of non pollen palinomorphs, sediment dating using radiocarbon dating method, age-depth model establishment) was used. The results far and wide reflect paleoenvironmental changes recorded in the Puikule mire section. Bachelor’s thesis includes 7 chapters. Inter alia 4 chapters include literature information about work`s scientific argument and descriptions of methods. One chapter include results of field and laboratory works and photos from field and laboratory works and pollen diagram. Next chapter compare regional vegetation development with local features. Last chapter describes formation and development of Puikule Mire. Short conclusions are included as well. Pictures of often founded pollen in sediments of Puikule Mire can be found in attachment. Key words: Puikule Mire, mire sediments, pollen analysis, reconstruction of paleoenvironmental conditions.
Paleoenviromental condition changes recorded in the Puikule mire section
Keywords: Ģeogrāfija