Satiksmes drošības uzlabošanas politika 2000-2006 - Griķis, Ervīns (Latvijas Universitāte, 2007)
Pētnieciskajā darbā autors aplūko ceļu satiksmes drošību un nacionālajā līmenī veiktos pasākumus tās uzlabošanai. Kā darba mērķis ir izvirzīts sniegt atbildi uz jautājumu vai īstenotā Satiksmes drošības nacionālā programma 2000 – 2006. sniedz ceļu satiksmes drošības situācijas uzlabošanos, vai arī tā tiek īstenot tīri formāli un reālus situācijas uzlabojumus nesniedz. Analizējot šo programmu un veiktos pasākumus tās īstenošanai, autors secina, ka, lai arī izstrādātajā programmā tiek paredzēts veikt visaptverošu pasākumu kopumu, reālā darbība tiek vērsta tikai uz atsevišķiem šīs programmas aspektiem, kas var sniegt salīdzinoši straujus situācijas uzlabojumus, tomēr to efekts ir īslaicīgs un tie nenodrošina ceļu satiksmes drošības uzlabošanos ilgtermiņā.

In this study the author examines road safety issue and the implemented measures for road safety improvement. As the objective of this research is to provide an answer to the question whether the implemented road safety national program 2000 – 2006 achieves road safety improvement or its execution is formal and situation stays basically the same. Analyzing the process of program implementation the author stated, that the policy formulated in said program is aimed at comprehensive road safety improvement, but its implementation is focused on its several separate aspects, which can bring relatively fast changes, however it cannot secure long lasting effect.
Road safety improvement policy 2000-2006
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)