1,2,4-Triazol-3-tionu sintēze, izmantojot būvbloku pieeju - Salun, Pavlo (Latvijas Universitāte, 2013)
1,2,4-Triazol-3-tionu sintēze, izmantojot būvbloku pieeju. Salun P., zinātniskie vadītāji Dr. ķīm., Katkeviča S., Dr. ķīm., Jirgensons A. Bakalaura darbs, 66 lappuses, 49 attēli, 24 tabulas, 49 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Darbā ir veikta 5-aizvietotu 1,2,4-triazol-3-tionu iegūšanas metožu izveide, pamatojoties uz būvbloku pieeju. Ir izstrādāta metode 5-aril-1,2,4-triazol-3-tionu iegūšanai Suzuki-Mijaura reakcijas apstākļos. Demonstrēta C-O, C-N, C-S saites veidošana izmantojot triazoltiona halogenīdu reakciju ar O-, S- un N-nukleofīliem. 1,2,4-TRIAZOL-3-TIONI, SUZUKI-MIJAURA REAKCIJA, C-C SAITES VEIDOŠANA, C-HETEROATOMS SAITES VEIDOŠANA, ELEKTROFĪLĀ BORILĒŠANA.

Synthesis of 1,2,4-triazol-3-thiones via building block approach. Salun P., supervisors Dr.chem., Katkeviča S., Dr.chem., Jirgensons A. Bachelor’s thesis, 66 pages, 49 figures, 24 tables, 49 literature references, 1 appendics. In Latvian. Bachelor’s thesis is based on the development of novel methods for the synthesis of 5-substituted 1,2,4-triazole-3-thiones via building block approach. Herein we have demonstrated convenient method for the synthesis of 5-aryl-1,2,4-triazol-3-thiones using Suzuki-Miyaura coupling reaction. We have also demonstrated C-O, C-N, C-S bond formation through SNAr reaction of 1,2,4-triazole-3-thione halides with various O-, S- and N-nucleophiles. 1,2,4-TRIAZOL-3-THIONES, SUZUKI-MIYAURA REACTION, C-C BOND FORMATION, C-HETEROATOM BOND FORMATION, ELECTROPHILIC BORYLATION.
Building block approach for the synthesis of 1,2,4-triazole-3-thiones
Keywords: Ķīmija