Aukstuma traumas gūšanas apstākļi un iznākumu ietekmējošo faktoru analīze - Kuzņecova, Rita (Latvijas Universitāte, 2016)
Aukstuma trauma Latvijā ir izplatīta problēma. Katru gadu Valsts Apdegumu centrā ārstējas dažāds un iepriekš neprognozējams pacientu skaits, šeit tiek sniegta palīdzība cilvēkiem no visas valsts. Pētījuma mērķis ir noskaidrot aukstuma traumas gūšanas apstākļus un rezultātu ietekmējošos riska faktorus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā laika periodā no 2009. līdz 2014. gadam.

Introduction. Cold injury is an issue widely common in Latvia. Each year the State Burn Centre receives a different, unpredictable amount of patients, who come all across the country. Aim of the research is to establish circumstances of acquiring cold injury and risk factors that my affect the result at Riga Eastern Clinical University Hospital within the time period from 2009 until 2014.
Circumstances of cold injury acquisition and analysis of factors affecting its outcome
Keywords: Medicīna; aukstuma trauma; aukstuma traumas cēloņi; aukstuma traumas riska faktori; amputācija