Latvijas bērnu un jauniešu sporta asociācijas stratēģiskā attīstība - Začests, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba tēma ir ’’’’Latvijas Bērnu un Jauniešu Sporta asociācijas” stratēģiskā attīstība”. Maģistra darba mērķis ir izvērtēt biedrības “Latvijas Bērnu un Jauniešu Sporta asociācija” darbību un formulēt potenciālo organizācijas attīstības stratēģiju ilgtermiņa darbībai. Darba pirmajā nodaļā tiek aplūkota tematikai veltītā teorētiskā bāze un pielāgota nevalstisko organizāciju darbības specifikai. Otrajā nodaļā ir sniegta detalizēta analīze par nevalstiskā sektora organizāciju nozari Latvijā, tās darbību reglamentējošiem normatīviem aktiem un finanšu rādītājiem. Trešā nodaļa veltīta organizācijas detalizētai analīzei. Ceturtās nodaļas mērķis ir izveidot organizācijas stratēģiskās attīstības plānu, izvērtējot alternatīvos darbības virzienu. Balstoties uz veikto organizācijas detalizēto izpēti, iekšējās un ārējas vides analīzi tiek veidots stratēģiskais plāns ilgtermiņa attīstībai un formulēta potenciālā organizācijas stratēģija. Maģistra darbs sastāv no 92 lappusēm, kurās iekļautas 4 nodaļas, 20 apakšnodaļas, 7 tabulas, 11 attēli un 5 pielikumi.

Master thesis “Latvian Children un Youth Sports association” strategic development. Master's thesis aims to assess the non-governmental organization "Latvian Children and Youth Sports Association" activities and to formulate a potential long-term strategy for organizational development. The first chapter is devoted to analyze the theoretical basis and adjusted to non-governmental organizations specifics. The second section provides a detailed analysis of non-governmental organizations sector in Latvia, its laws and regulations and financial performance. The third chapter is devoted to detailed analysis of the organization. The fourth chapter is devoted to create an organization's strategic development plan, evaluating strategic alternatives for organizations long term development. Based on the detailed study of the organization, internal and external environmental analysis is developed organizations strategic plan and potential long-term development priorities. Master`s thesis consists of 92 pages, containing 4 chapters, 20 subchapters, 7 tables, 11 figures and 5 attachments.
Latvian Children and Youth Sports association strategic development
Keywords: Vadībzinātne; nevalstiskā organizācija; NVO; stratēģiskā attīstība; organizācijas analīze; ilgtspējīga attīstība