Pildvielu ietekme uz ksilazīna hidrogēnhlorīda X formas stabilitāti un fāžu pārejas ātrumu uz A formu - Lorence, Krista (Latvijas Universitāte, 2014)
Pildvielu ietekme uz ksilazīna hidrogēnhlorīda X formas stabilitāti un fāžu pārejas ātrumu uz A formu. Krista Lorence. Darba vadītājs Mag. ķīm. Kristīne Krūkle - Bērziņa. 41 lpp., 24 attēli, 1 tabula, 40 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darbā veikta ksilazīna hidrogēnhlorīda X formas termisko īpašību pārbaude atkarībā no pildvielu veida (magnija stearāts, kalcija stearāts, celuloze un laktozes monohidrāts) un daudzuma pētāmajā paraugā, izmantojot diferenciāli termisko analīzes metodi. Apskatīts fāžu pārejas ātrums no X uz A formu atkarībā no pildvielām un to daudzumiem paraugā 80 oC temperatūrā, kā arī dažādos relatīvajos gaisa mitrumos (0-26%). Iegūtajām fāžu pārējām aprēķinātas ātruma konstantes. KSILAZĪNA HIDROGĒNHLORĪDS, MAGNIJA STEARĀTS, KALCIJA STEARĀTS, MIKROKRISTĀLISKĀ CELULOZE, LAKTOZES MONOHIDRĀTS, FARMACEITISKI AKTĪVO VIELU PILDVIELAS, PULVERA RENTGENDIFRAKTOMETRIJA

An effect of the excipient on the stability of the xylazine hydrochloride X form and phases transition to A form. Krista Lorence. Supervisor Mag. Chem.,Kristīne Krūkle-Bērziņa. 41 pages, 24 figures, 1 table, 40 literature references, 3 appendices. In Latvian. The undergraduate work examines the thermal properties of the xylazine hydrochloride X form depending on the excipient (magnesium stearate, cellulose, lactose monohydrate and calcium stearate) and its quantity in the experimental sample, using differential thermal analysis. The rate of phase transition from X to A form depending on the excipient and its amount in the initial sample at a temperature of 80 oC and different relative humidity (0-26%) has also been explored. The rate constant of obtained phase transition values has been calculated. XYLAZINE HYDROCHLORIDE, MAGNESIUM STEARATE, CALCIUM STEARATE, MICROCRYSTALLINE CELULLOSE, LACTOSE MONOHYDRATE, PHARMACEUTICAL ACTIVE INGREDIENT EXCIPIENTS, POWDER X-RAY DIFFRACTION
An effect of the excipienton the stability of the xylazine hydrochloride X form and phases transition to A form
Keywords: Ķīmija