Uzņēmuma izveidošanas pamatojums - Mule, Agnese (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Uzņēmuma izveidošanas pamatojums”. Latvijā bezdarba līmenis, kā liecina Nodarbinātības valsts aģentūra, ir vairāk kā 14 %. Viens no būtiskākajiem veiksmīgas valsts ekonomikas stūrakmeņiem ir konkurētspējīga un nepārtraukti augoša komercdarbība. Šī darba mērķis ir noskaidrot uzņēmuma izveidošanas nosacījumus un izvērtēt tā pamatotu dzīvotspēju un darbības iespējas, ņemot vērā Latvijas Republikas likumdošanu un prasības, kas izvirzītas pārtikas ražotājiem. Lai sasniegtu darba mērķi jānoskaidro patērētāju vajadzības, Jāanalizē uzņēmējdarbības vides radītās iespējas un draudus, jāveic tirgus analīze un jānosaka produkta sortiments, kā arī jāaprēķina iespējamie finanšu rezultāti; Darba gaitā autore secinājusi, ka veidot biznesu, šajā ekonomiski nestabilajā situācijā, ir liels risks. Pircēju taupība un neskaidrība ikvienam uzņēmuma vadītājam rada problēmas. Savukārt pozitīvais aspekts ir valsts un Eiropas Savienības atbalsts jaunajiem uzņēmējiem. Bakalaura darba apjoms ir 66 lapas, tajā izmantoti 3 attēli un 10 tabulas.

The thesis of the bachelor paper is „The justification for the establishment of the company”. Latvian unemployment, according to the State Employment Agency, is more than 14%. Competitive and continuously growing business is one the keystones of a successful national economy. The goal of this paper is to clarify the company's establishment and to assess the viability and its acting possibilities, taking into account Latvian legislation and the requirements, postulated to the food industry. To achieve the goal you have to ascertain the consumer’s needs, analyze the business environment opportunities and threats, do market analysis and determine the product assortments, and calculate the possible financial results; In progress of the work, the author came to a conclusion that to do business in this economically unstable situation, is a big risk. The frugality and uncertainty of the consumers is a problem for every company manager. But the positive aspect is the support of state and European Union for new businessmen. Bachelor volume is 66 pages, 3 images and 10 tables are included.
The justification for the establishment of the company
Keywords: Vadībzinātne