Aizdomīgu darījumu identificēšanas un ziņošanas tiesiskā regulējuma salīdzinošie aspekti Latvijas un Zviedrijas kredītiestādēm - Petkūna, Signija (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba tēma ir “aizdomīgu darījumu identificēšanas un ziņošanas tiesiskā regulējuma salīdzinošie aspekti Latvijas un Zviedrijas kredītiestādēm”. Maģistra darbā ir izpētīts tiesiskais regulējums aizdomīgu darījumu identificēšanai Latvijas un Zviedrijas kredītiestādēm, aizdomīgu darījumu jēdziens Latvijā un Zviedrijā, Latvijas un Zviedrijas institūciju loma aizdomīgu darījumu identificēšanā un ziņošanā, vadlīnijas aizdomīgu darījumu identificēšanā un judikatūras atziņas. Maģistra darba mērķis ir veikt padziļinātu izpēti Latvijas un Zviedrijas aizdomīgu darījumu identificēšanas un ziņošanas tiesiskajā regulējumā kredītiestādēs. Pētīt aizdomīgu darījumu identificēšanas un ziņošanas tiesisko regulējumu, kas paredzēts kredītiestādēm Latvijā un Zviedrijā, ir svarīgi, lai izprastu mehānismus un abu valstu salīdzinošos aspektus, kas ir pamatā aizdomīgu darījumu identificēšanai un ziņošanai.

Theme of master's thesis is “comparative aspects of the legal regulation of identification and reporting of suspicious transactions for Latvian and Swedish credit institutions”. The master's thesis has researched the legal framework for identifying suspicious transactions for Latvian and Swedish credit institutions, the concept of suspicious transactions in Latvia and Sweden, the involvement of Latvian and Swedish institutions in identifying and reporting suspicious transactions, guidelines for identifying suspicious transactions and case- law. The aim of the master's thesis is to conduct an in-depth study of the legal regulation of identification and reporting of suspicious transactions in Latvian and Swedish credit institutions. To research the legal framework for identification and reporting of suspicious transactions intended for credit institutions in Latvia and Sweden, the comparative aspects of the two countries' regulation is important to understand the mechanisms underlying the identification and reporting of suspicious transactions.
Comparative aspects of the legal regulation of identification and reporting of suspicious transactions for Latvian and Swedish credit institutions
Keywords: Tiesību zinātne; Aizdomīgi darījumi; Sliekšņa deklarācijas; Latvijas centrālā banka; Zviedrijas centrālā banka; Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana