Ģimenes lomas atspoguļojums latviešu kristīgajos preses izdevumos (1900. - 1914.) - Avotiņa, Anete (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā tiek raksturots ģimenes lomas atspoguļojums latviešu kristīgajos preses izdevumos (1900.-1914.). Šī tēma ir nozīmīga un līdz šim nav pētīta. Darba mērķis ir raksturot ģimenes lomas atspoguļojumu kristīgajos preses izdevumos 20. gadsimta sākumā. Darbā aplūkoti 5 žurnāli un 1 laikraksts. Darbā raksturotās publikācijas ļauj saprast Baznīcas un kristīgi noskaņotās sabiedrības daļas domas, kā arī izvirzītos kristīgos kanonus. Darba gaitā secināts, ka kristīgajos preses izdevumos publicētie raksti sniedz plašu informāciju par ģimenes lomu sabiedrībā.

In Bachelor’s work is reflected a family’s role in Latvian religious periodical press (1900 - 1914). This theme is important and so far unexplored. Works aim is to describe family’s role reflection in religious periodical press in the beginning of 20th century. In this work are viewed 5 magazines and 1 newspaper. Publications which are described in this work let to know Church and religious society’s thoughts and canons which are made. Working on Bachelor’s work there are observed that in religious periodical press published articles gives plenty of information about family’s role in society.
Reflection of family`s role in Latvian religous periodical press (1900 - 1914)
Keywords: Vēsture