Vietējo iedzīvotāju viedoklis par Liepājas Karostas pludmales statusu - Varakušina, Monika (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma bija “Vietējo iedzīvotāju viedoklis par Liepājas Karostas pludmales statusu”. Darba mērķis bija noskaidrot Liepājas iedzīvotāju, kuri apmeklēja Karostas pludmali pagājušajā peldsezonā (no 2020. gada 15. maija līdz 2020. gada 15. septembrim), viedokli par Karostas pludmales tagadējo statusu. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, tika veikta Liepājas iedzīvotāju aptaujāšana, eksperta intervija, normatīvo aktu analīze, Liepājas pludmaļu vizuālā materiāla iegūšana, lai veiktu to vizuālo salīdzinājumu, un informācijas iegūšana no dažādām iesaistītājām pusēm, kas tika izmantotas šī gadījuma izpētē. Darba ietvarā tika noskaidrots vietējo iedzīvotāju viedoklis par Karostas pludmali, kā arī tika secināts, kādus netiešus riskus Liepājas pašvaldība rada vietējiem iedzīvotājiem, nepiešķirot Karostas pludmalei oficiālas pludmales statusu. Tika secināts, ka Liepājas pašvaldība netieši rada veselības, drošības un finansiālos riskus vietējiem iedzīvotājiem un uzņēmumiem.

The subject of the bachelor's thesis was "Locals' opinion about the status of Liepaja Karosta beach". The goal of the study was to find out the opinion of Liepaja residents who have visited Karosta beach in the last bathing season (from May 15, 2020, to September 15, 2020) about the current status of Karosta beach. To achieve the goal of the bachelor's thesis, surveys of Liepaja residents, expert interviews, analysis of regulatory enactments, acquisition of visual material on Liepaja beaches and acquisition of information from various involved parties, were performed in the study of this case. Within the framework of the work, the opinion of locals’ about Karosta beach were gathered, as well as it was concluded what are the indirect risks that Liepaja municipality poses to residents without granting Karosta beach the status of an official beach. It was concluded that Liepaja municipality indirectly creates health, safety and financial risks for local residents and companies.
Locals' opinion about the status of Liepaja Karosta beach
Keywords: Socioloģija; Liepājas Karostas pludmale; vietējo iedzīvotāju viedoklis; pludmales piesārņojums; Liepājas pašvaldība; pašvaldības radītie riski