Latviešu valodas kā otras valodas apguves veicināšana sākumskolā - Žukova, Dina (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba temats – Latviešu valodas kā otras valodas apguves veicināšana sākumskolā. Bakalaura darba mērķis – pētīt latviešu valodas kā otrās valodas apguves veicināšanas iespējas sākumskolā. Darbs sastāv no teorētiskās un empīriskās daļas. Teorētiskā daļa – ir aprakstīta latviešu valodas situācija Latvijā; ir sniegts jaunākā skolas vecuma bērnu psihiskās attīstības raksturojums, kā arī zinātnieku atziņas par valodas apguves paņēmieniem, metodēm un pieejām. Empīriskā daļa – tiek dots pētījuma metodoloģiskais pamatojums; ir apkopoti pētāmās mācību iestādes dati par 3. klases skolēnu latviešu valodas eksāmenu rezultātiem par pieciem gadiem; sniegts skolēnu raksturojums un atspoguļots praktiskais darbs latviešu valodas stundās mazākumtautību skolā. Bakalaura darba struktūra – ievads, divas nodaļas, 25 attēli, 24 pielikumi. Darba apjoms – 88 lapas. Atslēgas vārdi: latviešu valoda, sākumskola, mazākumtautība, apguve.

The title: The Improvement of students’ acquisition of the Latvian language as a second language in primary school The goal of the bachelor's thesis is to study the possibilities of promoting the acquisition of the Latvian language as a second language in primary school. The work consists of a theoretical and an empirical part. Theoretical part - the situation of the Latvian language in Latvia is described; a description of the mental development of children of the early school age is provided, as well as scientists’ discoveries on language acquisition techniques, methods and approaches are summarised. Empirical part - a methodological basis of the study is provided; the data of the researched educational institution regarding the results of the Latvian language examinations of the 3rd grade students for five years have been compiled; a description of students is presented, as well as an insight of the practical work in the Latvian language lessons in a minority school is given. Bachelor's thesis structure - introduction, two chapters, 25 pictures, 24 appendices. Thesis consists of: 88 pages. Keywords: Latvian language, primary school, minority, acquisition.
The Improvement of students' acquisition of the Latvian language as a second language in primary school
Keywords: Skolas pedagoģija; latviešu valoda; sākumskola; mazākumtautība; apguve