Automātiskā testpiemēru ģenerēšana programmām ar vienkāršu datu tipu mainīgajiem - Bakašs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā ir aprakstīts testpiemēru ģenerators programmēšanas valodai ar vienkāršo datu tipu mainīgajiem. Vairumā testpiemēru ģenerēšanas posmos risinājumā tiek izmantoti ārējie rīki. Programmas teksta analīze veikta ar leksisko un sintaksisko analizatoru ģeneratora ražoto kodu, kam pamatā ir mērķa valodas gramatika. Ceļa nosacījumi risināti ar ierobežojumu izpildīšanas rīka metodēm. Rezultātu grafiskai attēlošanai izmantota grafu vizualizēšanas programmatūra. Izveidotā testpiemēru ģeneratora darbība ir demonstrēta uz vienkāršo programmu piemēriem. Eksperimenta rezultātā ir secināts, ka šāds rīks ir spējīgs automātiski ģenerēt testpiemērus vienkāršām programmām ar ievades un izvades, piešķires, zarošanās un cikla priekšrakstiem. Ir apkopotas novērotās problēmas un nepilnības, kā arī minētas tālākās attīstības iespējas.

This paper describes automatic test data generator for programs with variables of primitive data types. In most of the processing phases the solution is using 3rd party tools. Program source analyzed by parser generated by JavaCC based on a formal grammar of a target programming language. Path conditions passed to constraint satisfaction problem solver Choco. Syntax tree and control flow graph of a program visualized by Graphviz graph drawing software. Such a test data generator is implemented and then evaluated against some simple programs. The results show that system built in scope of this paper is able to generate test data for programs with input/output, assignment, if/else and while loop statements. Problems and issues observed are summarized providing possible resolutions, further development options and challenges are given.
Automatic Test Case Generation for Programms with Variables of Primitive Data Types
Keywords: Datorzinātne