Kravu pārvādājumu uzņēmuma SIA "ABC" darbības izpēte un uzskaites pilnveidošanas iespējas - Balutina, Natālija (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba tēma: Kravu pārvadājumu uzņēmuma SIA „ABC” darbības izpēte un uzskaites pilnveidošanas iespējas. Darba mērķis ir izpētīt un novērtēt kravu pārvadājumu uzņēmuma SIA „ABC” darbību, konstatēt un identificēt uzskaitē pastāvošās problēmas, un nepilnības, sniegt uzskaites uzlabošanas, kā arī darbības pilnveidošanas risinājumus. Maģistra darba pētījums aptver laiku no 2012. līdz 2014. gadam. Izpētes veikšanai tika izmantota vispārējā un speciālā latviešu un ārzemju literatūra, likumdošanas akti, interneta resursi, publikācijas periodiskos izdevumos, statistiskie dati, SIA “ABC” 2012. -2014. gadu nepublicētie dokumenti, kā arī darba autores personīgā pieredze grāmatvedībā. Darbā ir aprakstītas un konstatētas SIA „ABC” uzskaites nepilnības un sniegti priekšlikumi to novēršanai. Arī tiek parādītas kravu pārvadājumu uzņēmumu uzskaites nianses un grāmatvedības uzskaites atbilstība likumdošanai. Darbā tiek pielietota arī finanšu rādītāju analīze. Pētījuma veikšanai izmantotas vairākas metodes. Maģistra darba apjoms ir 109 lappuses. Darbs satur 8 attēlus, 20 tabulas un 12 pielikumus. Kopumā izmantoti 57 literatūras avoti.

Master thesis topic is „Freight company "ABC" LTD operational research and accounting improvement possibilities”. The purpose of this work is to research and evaluate freight company “ABC” LTD operation, to recognize and identify problems and faults in accounting process and to provide possibilities of accounting and operations improvement. Thesis covers the period from year 2012 to 2014. Research is based on general and special Latvian and foreign literature, legislation acts, internet resources, publications in periodicals, statistical data, “ABC” LTD unpublished information and author’s personal experience in bookkeeping. In this master’s thesis there are recognized and identified “ABC” LTD accounting faults and also there are provided possibilities of improvement of accounting. Also there are shown nuances in freight company operations and accounting accordance to legislation acts. There are used financial indicators analysis and first cost calculation method. While developing master’s thesis several methods were used. Master thesis consists of 109 pages. Work contains 8 pictures, 20 tables and 12 attachments. In general 57 literature sources were used.
Freight company "ABC" LTD operational research and accounting improvement possibilities
Keywords: Ekonomika; Kravu pārvadājumu uzņēmums; pamatlīdzekļi; komandējumi; darba alga; līzings