Ārzonu jurisdikcijās reģistrēto kompāniju izveides izdevīgums - Ziemele, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba „Ārzonu jurisdikcijās reģistrēto kompāniju izveides izdevīgums” autore ir Kristīne Ziemele. Bakalaura darba mērķis ir, noskaidrojot ārzonu jēdzienu un jurisdikcijas izvēli ietekmējošos faktorus, izvērtēt ārzonu kompāniju reģistrēšanas izdevīgumu, salīdzinot Latvijā reģistrētu mikrouzņēmumu ar Kaimanu salās reģistrētu ārzonu kompāniju. Darba trīs daļās secīgi tiek analizēta informācija par ārzonu jurisdikciju veidošanos un būtību, kā arī tiek aplūkoti ārzonu jurisdikcijas izvēli ietekmējošie faktori un tiek vērtēts ārzonu kompāniju reģistrēšanas izdevīgums uz konkrētas jurisdikcijas un Latvijas piemēra pamata.

The author of the Bachelor Thesis The expediency of the companies registered in offshores is Kristine Ziemele. The purpose of the Thesis to evaluate the expediency of the companies registered in offshores through determining the concept of offshore and the factors influencing the decision making process on the jurisdiction by comparing a microentrepreneurship registered in Latvia to a limited liability company registered in Cayman Islands. In the three parts of the Thesis the information about the formation and the essence of the offshore jurisdictions is analysed as well as the factors influencing the decision making process on the jurisdiction are overlooked and the evaluation of the expediency of the companies registered in offshores has been given using an example of the specific jurisdiction and Latvia as a basis.
The Expediency of the Companies Registered in Offshores
Keywords: Ekonomika; ārzona; jurisdikcija; beznodokļu zona; ārzonā reģistrēta kompānija