Mūsdienīgi epasta servera risinājumi - Švalbe, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2016)
Mūsdienās ir pieejams gana liels klāsts ar e-pastu servera risinājumiem, kas pieejami gan par maksu, gan bezmaksas. Par naudu labu risinājumu atrast nav problēmas, bet kā ir ar bezmaksas risinājumiem. Autors apskata un izanalizē13 e-pastu servera risinājumus, kas varēt būt aktuāli mūsdienu uzņēmumiem/iestādēm, kam ir svarīgi nodrošināt komunikāciju ar klientu. Apskatot šo tēmu arī nedaudz no izmaksu viedokļa vai uzņēmums/iestāde varētu ietaupīt finansējumu un ieguldīt samērā mazus finanšu resursus atvērtā koda e-pasta serverī. Pēc pētījuma un e-pasta servera uzstādīšanas redzams, ka izvēlētais risinājums ir gana funkcionāls un piemērots maziem un vidējiem uzņēmumiem/iestādēm, lai padomātu par naudas ekonomiju izmantojot atvērtā koda risinājumus.

Nowadays, there are quite a lot of e-mail server solutions available both for a fee and free. For the money to find a good solution there is not the problem, but what about the free solutions. The author examines and analyse13 e-mail server solution that could be in sight of modern enterprises/institutions, which is important to ensure communication with the client. Looking at this from the point of view of costs, can company / institution could save funding and invest in a relatively small financial resources to the open source e-mail server. After study and e-mail server installation can be seen that the solution chosen is quite functional and suitable for small and medium-sized enterprises/institutions to think about saving money using open source solutions.
Modern e-mail server solutions
Keywords: Datorzinātne; E-pasts; atvērtais kods; Citadel serveris