Mistiskā ainava V.Brjusova romānā ,,Ugunīgais eņģelis” un A. Skaldina romānā ,,Nikodīma Vecākā klejojumi un piedzīvojumi”. - Borisenko, Vera (Latvijas Universitāte, 2012)
Borisenko Vera Mistiskā ainava V.Brjusova romānā ,,Ugunīgais eņģelis” un A. Skaldina romānā ,,Nikodīma Vecākā klejojumi un piedzīvojumi: bakalaura darbs. – 2012. – 52.lpp. Bakalaura darbs „Mistiskā ainava V.Brjusova romānā ,,Ugunīgais eņģelis” un A. Skaldina romānā ,,Nikodīma Vecākā klejojumi un piedzīvojumi” veltīts mistiskās telpas V.Brjusova un A.Skaldina darbos pētīšanai. Pamatojoties tipoloģiskās analīzes metodi, autors norāda pamatdetaļas mistiskās ainavas hronotopā. Īpaša uzmanība tiek pievērsta telpu problēmai simboliskajā romānā. Darbs ir sadalīts divās daļās. Pirmajā daļā izskatīti galveni teorētiski jautājumi, kas nepieciešami lai veiktu pētījumu, otrajā – minēto autoru darbos ir veikta ainavu analīze. Pētījums varētu ieinteresēt filologus, kā arī visus pārējos, kurus interesē šī problemātika.

Borisenko Vera Mystical Landscape in the Novels by V. Bryusov Fiery Angel and A. Skaldin The Wandering and Adventures of Nikodim The Elder: bakalaura darbs. – 2012. – 52.lpp. ABSTRACT Bachelor work “Mystical Landscape in the Novels by V. Bryusov Fiery Angel and A. Skaldin The Wandering and Adventures of Nikodim The Elder” is devoted to study of mystical space in the works and V.Brusov A.Skaldina. Based on the method of typological analysis, the author identifies the basic details of mystical landscape’s chronotope. Particular attention is paid to the problem of space in the symbolist novel. The work is divided into two parts. The first part outlines the main theoretical issues necessary to conduct the study, the second - the analysis of landscapes in the works of these authors. The research may be interesting for philologists, which are involved in similar question research, as well for all other who is interested in this problem.
Mystical Landscape in the Novels by V. Bryusov Fiery Angel and A. Skaldin The Wandering and Adventures of Nikodim The Elder.
Keywords: Valodniecība