Diferencētā mārketinga stratēģijas novērtējums Indijas IT nozarē - Sureshkumar, Arjun (Latvijas Universitāte, 2024)
Šis pētījums piedāvā rūpīgu demogrāfisko, statistisko un stratēģisko faktoru pārbaudi, kas saistīti ar mārketinga stratēģiju ieviešanu informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē Indijā. Demogrāfiskā analīze atklāj nelīdzsvarotu dzimumu sadalījumu, pārsvarā ir personas ar mērenu pieredzes līmeni un profesionāļu kopumu pārdošanas, mārketinga un tehnoloģiju pozīcijās. Šo demogrāfisko īpašību izpratne ir būtiska, lai turpmākos pētījumus ievietotu atbilstošā kontekstā. Aprakstošā statistiskā analīze atklāj nepārtraukti labvēlīgu respondentu attieksmi pret diferencētiem mārketinga paņēmieniem un vispārējo organizācijas darbību. To pastiprina minimālās standarta novirzes, kas liecina par stingru koplīgumu. Uzticamības pētījums parāda spēcīgu iekšējās konsekvences līmeni, par ko liecina Kronbaha alfa vērtība 0,845, kas palielina uzticēšanos atbilžu viendabīgumam. Faktoru analīze atklāj atšķirīgas kopas, kas saistītas ar stratēģisko mārketingu, tehnisko integrāciju, novērtēšanu un globālo konkurētspēju, uzsverot to nozīmi pamatā esošo datu struktūru izpratnē. Regresijas pētījums apstiprina uzskatu, ka pastāv saikne starp konkrētām mārketinga stratēģijām un labāku mārketinga praksi un pozitīviem biznesa rezultātiem Indijas IT uzņēmumiem. Stratēģisko lēmumu pieņēmēju atziņas izceļ nepieciešamību sinhronizēt mārketinga taktiku ar stratēģiskiem mērķiem, izmantot unikālu mārketingu konkurences apstākļos un nepieciešamību pielāgoties, reaģējot uz tirgus svārstībām. Par stratēģiskās plānošanas nozīmi panākumiem liecina problēmu un iespēju atzīšana diferencētu mārketinga stratēģiju īstenošanā.

This research study offers a thorough examination of the demographic, statistical, and strategic factors associated with the implementation of marketing strategies in the Information Technology (IT) industry in India. The demographic analysis uncovers an imbalanced distribution of genders, with a prevalence of individuals with moderate levels of experience, and a clustering of professionals in Sales, Marketing, and Technology positions. Comprehending these demographic characteristics is essential for placing following investigations into the appropriate context. The descriptive statistical analysis reveals a continuously favorable attitude among respondents regarding differentiated marketing techniques and overall organizational performance. This is reinforced by minimal standard deviations, which indicate a strong collective agreement. The reliability study demonstrates a strong level of internal consistency, as shown by a Cronbach's Alpha value of 0.845, which increases trust in the uniformity of responses. Factor analysis reveals distinct clusters associated with strategic marketing, technical integration, assessment, and global competitiveness, emphasizing their importance in comprehending the underlying data structures. Regression study confirms the notion that there is a connection between specific marketing strategies and better marketing practices and positive business results for IT companies in India. Insights from strategic decision-makers highlight the need of synchronizing marketing tactics with strategic goals, utilizing unique marketing in a competitive setting, and the necessity for adaptability in reaction to market fluctuations. The significance of strategic planning for success is shown by the acknowledgment of problems and possibilities in implementing differentiated marketing strategies.
Assessment of Differenciated Marketing strategy in Indian IT Industry
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; differentiated; marketing strategy; competitiveness; IT industry