Emocionālas labilitātes saistība ar neirotiskas bulīmijas simptomiem. - Matjuka, Irina (Latvijas Universitāte, 2016)
Pētījuma mērķis bija noskaidrot vai pastāv saistības starp emocionālo labilitāti un neirotiskas bulīmijas simptomiem. Pētījuma piedalījās 124 sievietes vecumā no 15 līdz 35 gadiem (M=21,2, SD= 4,8), ar dzimto krievu valodu (cilvēki, kas atrodas neirotiskas bulīmijas paaugstinātā riska grupā). Izmantotās pētījuma metodes bija BULIT-R (bulimia test revised - bulīmijas simptomu tests) (Thelen et al.,1984) un ALS-SF ( affective lability scale short form – emocionālas labilitātes skala) (Oliver & Simons, 2004). Rezultāti paradīja to, ka pastāv statistiski nozīmīga pozitīva korelācija starp bulīmijas simptomiem un emocionālo labilitāti. Bulīmijas simptomi pozitīvi korelē ar visām emocionālas labilitātes apakšskalām (Trauksme/depresija; Depresija/pacilātībā; Dusmas).

The aim of the study was to examine the relationship between bulimia nervosa symptoms and affective liability. The participants of the study were 124 females and participant’s age was between 15-35 (M=21,2, SD= 4,8) (the bulimia nervosa high risk group). The methods used to find out the relation were BULIT-R (bulimia test revised) (Thelen et al.,1984) and ALS-SF ( affective lability scale short form) (Oliver & Simons, 2004). The results showed statistically significant positive correlations between symptoms of bulimia nervosa and affective lability. The symptoms of bulimia have positive correlation with the all subscales of ALS-SF (Anxiety/depression; Depression/elevation; Anger).
The relationships between the symptoms of bulimia nervosa and affective lability.
Keywords: Psiholoģija; ēšanas traucējumi, bulīmija; emocionāla labilitāte.; eating disorders; bulimia