Atmosfēras piesārņojuma kompleksā analīze Liepājā - Palapa, Sanda (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā pētīti un analizēti cēloņi, kas izraisa atmosfēras piesārņojuma līmeni, koncentrēšanos un noturību Liepājā laika periodā no 2005.līdz 2012.gadam. Lai detalizētāk izprastu noteicošos faktorus, atmosfēras piesārņojuma veidošanās un izplatības procesus, detalizēti analizēts dažādas atmosfēras piesārņojuma situācijas kontekstā ar meteoroloģiskiem parametriem periodā 2005.-2012.gadam, kā arī apkopota informācija par iedzīvotāju sūdzībām 2012. gadā saistībā ar atmosfēras piesārņojumu Liepājā, bez tam apskatītas arī sinoptiskās situācijas biežāko sūdzību gadījumos. Izejas datu apstrāde un analīze veikta izmantojot statistiskās analīzes programmu PC - ORD5. Liepājas pilsēta sadalīta vairākos sektoros, lai noteiktu būtiskākās stacionārās piesārņojumu avotu ietekmes zonas attiecībā pret monitoringa staciju. Atslēgas vārdi:Atmosfēras piesārņojums,gaisa kvalitātes monitorings, meteoroloģiskie parametri, Liepāja

Causes of air pollution concentration and persistance in Liepaja are explored and analyzed in Bachelor’s paper period 2005.-2012.The evaluation of various sources of air pollution impact on the overall level of contamination is given as well.In order to further understanding of main factors of air pollution formation and distribution, in Bachelor`s paper are analyzed increased pollution in context of meteorological processes. Colected citizen complains in year 2012, about air pollution in Liepaja and explored synoptic situation. Town Liepaja is divided into a number of sectors to identify major stationary pointed pollution sources in relation to monitoring station. Raw data processing and analysis are done using statistical analysis programm PC - ORD5. Keywords: atmosphere pollution, air quality monitoring, meteorological parameters, Liepaja.
Atmosphere pollution complex analysis in Liepaja
Keywords: Vides zinātne