Bībeles teksts Arkādija un Borisa Strugacku daiļradē - Guseva, Natālija (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs «Bībeles teksts Arkādija un Borisa Strugacku darbos» izstrādāts autoru darbu izlases pētīšanai, kuros viņi pievēršas Bībeles tematikai. Darbā pētīta Bībeles teksta ietekme uz saturu un tekstu stāstā «Neglītie gulbji» un romānā «Ļaunuma apsēstie». Bībeles teksta ieviešanas mehānismu pamatošanai stāsta un romāna sižetā tiek izmantota intertekstuālās analīzes metode. Pētījuma rezultātā tiek noskaidrota un atklāta Bībeles tekstu izmantošana abos minētajos darbos, analizēti Bībeles materiāla izmantošanas veidi autoru tekstā, kā arī formulētas šādu bībelismu izmantošanas funkcijas.

Bachelor’s work «The text of Bible in the works of Arkady and Boris Strugatsky» has been developed in order to research the Bible themes in the selected works by both authors. The work deals with impact of the Bible texts to the content and structure of the story «The Ugly Swan» and the novel «Obsessed by the Evil». The intertextual analysis has been applied to emphasize the implementation of the Bible texts in the plot of the story and the novel. As a result, the usage of the Bible texts has been found and clarified, the aspects of the Bible material have been analysed as well as the functions of Biblian texts have been defined.
The text of Bible in the Works by Arkady and Boris Strugatsky
Keywords: Krievu filoloģija