Jauna pakalpojumu uzņēmuma attīstības iespējas Valmieras pilsētā - Kodola, Baiba (Latvijas Universitāte, 2007)
Dotā bakalaura darba tēma ir „Jauna pakalpojumu uzņēmuma attīstības iespējas Valmieras pilsētā”. Konkrētais pakalpojumu uzņēmums tiek plānots kā skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējs, tā kā mūsdienās skaistumkopšanai tiek pievērta aizvien lielāka uzmanība, iedzīvotāju ienākumi un vēlmes pēc pakalpojumiem pieaug, un jauninājumi modes un stila ziņā notiek nepārtraukti. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmā darba daļa sniedz darba teorētisko pamatojumu, dod skaidrojumu darbā pētītajiem faktoriem un to nepieciešamībai. Otrā daļa sastāv no ārējās vides netiešo faktoru analīzes, skaidro iedzīvotāju demogrāfiskos un ekonomiskos rādītājus, kas netieši ietekmē uzņēmējdarbību. Raksturo valsts ekonomiskās politikas mērķus, kā arī zinātnes un tehnikas inovāciju izmantošanu uzņēmumos. Darba trešā daļa satur informāciju un analīzi par uzņēmumu tieši ietekmējošajiem faktoriem, kuri ietekmē uzņēmuma ikdienas darbību. Šajā nodaļā tiek analizēti un pētīti konkurenti, pieprasījums, piegādātāji un tiešās saskares institūcijas. Ceturtā darba daļa sniedz informācijas apkopojumu par iepriekšējās nodaļās pētīto informāciju un pamato skaistumkopšanas uzņēmuma attīstības iespējas Valmieras pilsētā. Bakalaura darba secinājumos un priekšlikumos ir apkopota galvenā informācija par uzņēmumu ietekmējošajiem faktoriem un priekšlikumiem uzņēmuma attīstībai. Darbu varētu izmantot, izstrādājot plānu uzņēmējdarbības veikšanai Valmieras pilsētā. Bakalaura darba kopējais apjoms ir 64 lappuses, tas satur 17 tabulas un 5 attēlus, ir izmantoti 39 literatūras avoti. Pakalpojumu uzņēmuma ietekmējošie faktori Valmieras pilsētā.

The theme of given bachelor is „New service enterprise development opportunities in region Valmiera”. Concrete service enterprise is plan as beauty provide service, as in nowadays the most attention is turned on beauty, people income and wishes of services increases, and innovations in fashion and style happens all the time. The bachelor consists of four chapters. The first chapter gives the theoretical arguments, explains the meaning of the main factors issue and necessity. The second chapter consists of an analysis of factors of external environment imply affects, explains the people demographical and economical showings, that affects the enterprise. Characterizes the economic policy of country, so as science and technology innovation use in enterprises. The written job’s third chapter contains the information and analysis of direct affected external factors, that have an impact of weekday’s job in enterprise. There san analysis and research of competitors, demand, suppliers and related enterprises. The fourth chapter aggregates the information of former chapters and bases the potentialities of beauty service enterprise growth in region Valmiera. In conclusions and proposals of the bachelor is given the main information of factors, that affects the enterprise and proposals of growth potentialities. The written job can be used for developing the plan of enterprise performance in region Valmiera. The bachelor consists of 64 pages, it contains the 17 tables and 5 images, there is used 39 bibliographies. The factors that affects the service enterprise in region Valmiera.
NEW SERVICE ENTERPRISE DEVELOPMENT OPPORTUNITIES IN REGION VALMIERA
Keywords: Vadībzinātne