Sagatavošanās sistēmas izstrāde ikgadējai finanšu revīzijai, kā būvuzņēmuma iekšējās kontroles elements - Filimonova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2025)
Būvniecības nozares uzņēmumu efektīva darbība nesaraujami saistīta ar nepārtrauktu iekšējās finanšu kontroles uzturēšanu. Maģistra darba mērķis – balstoties uz būvniecības uzņēmumu iekšējās kontroles un revīzijas procesa analīzi, izstrādāt sagatavošanās sistēmas ietvaru ikgadējai zvērināta revidenta finanšu pārbaudei, lai uzlabotu finanšu pārskatu ticamību un atbilstību normatīvajiem aktiem. Maģistra darbs sastāv no ievada, trijām nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem un izmantotās literatūras saraksta. Pētījuma rezultātā iegūtie secinājumi un priekšlikumi sekmēs būvuzņēmumu gada pārskata kvalitātes uzlabošanos, tiem būs praktiska nozīme būvuzņēmumu ilgtermiņa būvniecības līgumu uzskaites metodikas izstrādē un pielietošanā.

The effective operation of construction companies is inextricably linked to the continuous maintenance of internal financial control. The aim of the master's thesis is to develop a framework for the preparation of an annual financial audit by a sworn auditor, based on an analysis of the internal control and audit process of construction companies, in order to improve the reliability of financial statements and compliance with normative acts. The master's thesis consists of an introduction, three chapters, conclusions, proposals and a list of used literature. The conclusions and proposals obtained as a result of the study will contribute to the improvement of the quality of the annual reports of construction companies, they will have practical significance in the development and application of the methodology for accounting for long-term construction contracts of construction companies.
Development of Preparation System for the Annual Financial Audit as an Element of Internal Control in Construction Organization
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Revīzija; Būvniecības uzņēmuma grāmatvedības uzskaite; Analītiskās pārbaudes procedūras; Ilgtermiņa būvlīgumi; Iekšējā finanšu kontrole