Nepilngadīgā cietušā pratināšanas problēmas un to risinājumi - Hohlova, Rebeka (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba tēma: Nepilngadīgā cietušā pratināšanas problēmas un risinājumi. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot nepilngadīgā cietušā jēdziena tvērumu šī darba ietvaros un tā procesuālo statusu kriminālprocesā, kā arī izpētīt vispārējos aspektus, kas tiek attiecināti uz nepilngadīgā cietušā pratināšanu, kuros nav saskatāmas problēmas un pēc tam padziļinātāk izpētīt šīs problēmas. Pirms darba veikšanas autore uzskatīja, ka nepilngadīgā cietušā pratināšanā vislielākās problēmas ir ar speciālo telpu nodrošināšanu, nepieciešamo zināšanu apguvi. Šī hipotēze daļēji apstiprinājās saistībā ar to, ka šobrīd noris dažādi pasākumi, lai tiktu pilnveidots šis institūts. Rezultātā autore sniedz secinājumus un nepieciešamos risinājumus, lai nepilngadīgā cietušā pratināšana būtu vēl efektīvāka.

Subject: Problems of interrogation of minor victim and their solutions. The purpose of the Bachelor's work is to clarify the scope of the concept of a victim of a minor within the scope of this work and its procedural status in criminal proceedings, as well as to explore the general aspects that apply to the interrogation of a victim of a minor, in which there are no obvious problems and then to examine these problems in greater depth. Prior to the performance of the work, the author considered that the greatest problems in the interrogation of the victim of a minor are the provision of special premises, acquisition of the necessary knowledge. This hypothesis author confirmed in part by the fact that various measures are currently being taken to develop this institute. As a result, the author provides conclusions and the necessary solutions to make interrogation of the victim of a minor even more effective.
Problems of interrogation of minor victim and their solutions
Keywords: Juridiskā zinātne; nepilngadīgais cietušais; īpaši aizsargājamais cietušais; pratināšana; speciālās telpas; speciālas zināšanas