Vācbaltu dzīves īpatnības 19.gs. beigās un 20.gadsimtā Latvijā: dzīves stāsti kā kultūras pētījuma avots - Stadnika, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir „Vācbaltu dzīves īpatnības 19.gs. beigās un 20. gadsimtā Latvijā; dzīves stāsti kā kultūras pētījuma avots”. Vācbaltieši bija viena no tautām, kas apdzīvoja Latviju vairākus gadsimtus un ieĦēma Latvijas dzīvē vērtīgu lomu. Darbā apskatīta vācbaltiešu kultūras dzīve pēc dzīves stāstu aprakstiem. Laika gaitā vācbaltieši kĜūst aizvien mazāk, bet viĦu kultūra joprojām nav daudz pētīta. Darba mērėis ir izzināt un izpētīt vācbaltiešu kultūras savdabības, īpatnības un dažādību; analizēt vācbaltiešu biogrāfijas un dzīves stāstus, meklējot tajos interesantākos faktus un vācbaltiešiem raksturīgākās iezīmes, sniedzot lasītājam pārskatu par Latvijas minoritātes tautas kultūru. Bakalaura darba rezultāti var palīdzēt iepazīties ar vācbaltiešu tautu, gūt ieskatu viĦu dzīvē, darbos, valodā, svētkos un paradumos. Atslēgvārdi vācbaltieši vācbaltiešu ēdieni Rīgas pludmale Muižas Vācbaltiešu ikdiena un svētki

The bachelor thesis “Baltic Germans life features in Latvia during the end of 19th century and 20th century; life stories as research source of culture”. Baltic Germans where one of the folks to inhabit area of Latvia during many centuries and, who took significant role in life of Latvia. The following bachelor thesis considers Baltic Germans cultural life by descriptions of life stories. Baltic German culture is not well researched and there are a lot of unknown issues in it. The purpose of the bachelor thesis is to find out and to research Baltic Germans culture particularity (originality), individuality and diversity; to analyse Baltic Germans biographies and life stories by searching interesting facts and typical Baltic Germans characteristics. The bachelor thesis results provide opportunity to get to know Baltic German folk by looking into their life stories, language, works, holidays and habits . KEY WORDS Baltic Germans Baltic Germans nosh Riga’s beach Estate Baltic Germans daily life Baltic Germans holidays
Life of Baltic Germans in the End of 19th and 20th Century: Life Narratives as a Source for Culture Studies
Keywords: Vācu filoloģija