Valsts sociālā apdrošināšana un apdrošināšana un apdrošinātās personas - Kaļiņina, Arina (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba struktūra: darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, 15 apakšnodaļām, secinājumiem, 44 izmantoto informācijas avotu sarakstiem. Darbā ir 4 attēli, 13 tabulas un 4 pielikumi. Bakalaura darba temats ir „Valsts sociālā apdrošināšana un apdrošināmās personas”. Pirmajā nodaļa autore aprakstīja sociālas apdrošināšanas vēsturi, apdrošināšanas veidus un apdrošināmās personas. Otrajā nodaļa analizēja valsts sociālu pensiju sistēmu. Trešajā nodaļā autore analizēja valsts sociālu apdrošināšanas pabalstu sistēmu. Darba mērķis ir izpētīt un analizēt valsts sociālo apdrošināšanas sistēmu - tās attīstību, veidus, pastāvošo situāciju sociālās drošības jomā. Izvirzīt jaunas idejas, kā sociāli apdrošināmās persona var saņemt informāciju par savam tiesībām un pienākumiem, un kā var palielināt sociālas apdrošināšanas fondus. Autore apraksta savā darbā, kā sociālas apdrošināšanas labklājībai ir svarīgs katrs iedzīvotājs, katrs darba devējs.

Structure: The thesis consists of an introduction, 3 chapters, 15 subchapters, conclusions, 17 the source lists. In the thesis are 4 pictures, 13 tables and 4 proposals. Bachelor’s thesis topic is "State social insurance and the insured individuals". In the first chapter the author describes the history of social insurance, types of insurance and insured individuals. The second chapter analyzes the social pension system. In the third chapter the author has analyzed the national social security benefits system. The Bachelor’s thesis objective is to explore and analyze the national social insurance system - development, types and the situation of social security. Propose new ideas about how the socially insured individual can get information about its rights and responsibilities, and how to increase the social insurance funds. Author describes, that the social insurance welfare is important for every citizen and every employer.
State social insurance and the insured individuals
Keywords: Ekonomika