Rotaļa vecākā pirmsskolas vecuma bērnu matemātisko priekšstatu veidošana - Vasiļjeva, Mārīte (Latvijas Universitāte, 2017)
Tēma: matemātisko priekšstatu veidošanai rotaļa vecākā pirmsskolas vecumā Pētījuma mērķis: Izzināt bērnu matemātisko priekšstatu veidošanās iespējas vecākajā pirmsskolas vecumā, rotaļa. Pētījuma uzdevums: Izpētīt un analizēt dažādu autoru literāros darbus par matemātisko priekšstatu veidošanu izmantojot rotaļu; Izprast vecāko pirmsskolas vecuma bērnu attīstības īpatnības, izmantojot teoriju; Veikt pētījumu par matemātisko priekšstatu veidošanu vecākajā pirmsskolas vecuma grupā; Apkopot, iegūto informāciju analizēt pētījuma rezultātus un sniegt ieteikumus bērnu matemātisko priekšstatu veidošanā . Pētījuma metodes: Dažādu autoru literatūras avotu izpēte un analizēšana; Aptauja – anketēšana; Personīgās pieredzes analīze; Analīze, datu apstrāde. Pētījuma bāze: Madonas novada pirmsskolas izglītības iestādes vecākā vecuma grupa, kuras pilnais sastāvs ir 13 bērni 5-7 gadu vecumā (8 zēni, 5 meitenes). Pētījuma laikā bērnu un vārdi tika mainīti.

The topic: Play, in the oldest pre-school age to make subission of develop matematical . Aim of the study: To find out the children's mathematical picture development opportunities in the older preschool age, play. The research aims: 1. To study and analyze the different authors' literary works on mathematical idea creation through play; 2. Understand the senior preschool child development characteristics, using the theory; 3. Carry out research on the mathematical idea of the creation of the oldest pre-school age group; 4. Collect, analyze the information obtained from the research results and make recommendations to the idea of children's mathematical development. Methods of research: 1. Various authors literature research and analysis; 2. The survey; 3. Personal experience analysis; 4. Analysis data. Research base: Madona preschools oldest age group, the full composition of the 13 children aged 5-7 years (8 boys, 5 girls).
Play in the oldest pre-school age to make subission of develop matematical
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; matematika; rotaļa; pirmsskola; orientācija; telpā