Ēnu ekonomikas novērtēšanas metodes, to trūkumi un priekšrocības, novērtējums Baltijas valstīm - Kazakeviča, Anna (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma ir „Ēnu ekonomikas novērtēšanas metodes, to priekšrocības un trūkumi, novērtējumi Baltijas valstīm”. Autore šo tēmu izvēlējās tādēļ, ka uzskata, ka ēnu ekonomika pašreiz ir viena no aktuālākām problēmām Baltijas valstīs, tajā skaitā ēnu ekonomikas apmērs un attīstība ir aktuāls zinātnisks un politisks temats visā pasaulē. Darba mērķis ir izpētīt ēnu ekonomikas būtību, tās novērtēšanas metodes un novērtējumi Baltijas valstīm. Diplomdarbs sastāv no 3 pamatdaļām. Pirmajā daļā tiek izskatīti svarīgākie ēnu ekonomikas teorētiskie aspekti. Otrā daļa tiek analizētas ēnu ekonomikas novērtēšanas metodes, to priekšrocības un trūkumi. Trešā daļa ir veltīta ēnu ekonomikas novērtējumiem Baltijas valstīm. Diplomdarbs apjoms ir 60. lpp., un tajā ievietoti 21.attēli un 5.tabulas. Atslēgvārdi: ēnu ekonomika, tiešas metodes, netiešas metodes, modelēšana

The subject of the degree work is „Methods for assesment of the grey economy, their pros and cons, assessment for the Baltic States.” The author chose this topic because the underground economy currently is one of the most actual problems in the world. The aim of the degree work is to examine the essence of the grey economy, methods for assesment and assessment for the Baltic States. The degree work consists of three main parts. In the first part the key theoretical aspects of the grey economy are examined. In the second part methods for assesment of the grey economy, their pros and cons are examined. The third part is devoted assessment for Baltic States. The degree work size is 60 pages, and it contains 21 files and 5 tables. Keywords: underground economy, direct approaches, indirect methods, the model approach
Methods for Assessment of the Grey Economy, their Pros and Cons, Assessment for the Baltic States
Keywords: Ekonomika