Lietotāju sniegto datu aizsardzība populārākajās interneta vietnēs - Beļska, Laura (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Lietotāju sniegto datu aizsardzība populārākajās interneta vietnēs”. Darba mērķis ir izvēlēties Latvijas lietotāju iecienītākās interneta vietnes gan pasaulē, gan Latvijā, kas atšķiras ar savu nozīmi un mērķauditoriju, lai izpētītu šo vietņu lietotāju reģistrācijas procesu, saprast, ar ko tās atšķiras, izanalizēt pieprasāmās informācijas daudzumu un nepieciešamību, drošības organizēšanu un lietotāju notifikāciju par drošības tēmām, veikt materiālu izpēti par lietotāja tīmekļa-servera saziņu pasaulē atzītā ComptiaSecurity + drošības sertifikāta ietvaros, pastāvošo risku esamību. Uz tā bāzes izveidot drošības organizēšanas risinājumus lietotājam, tīmekļa-resursiem un to uzturētājiem, sniegt radušos padomus un atziņas, kā arī izvietot tīklā izglītojošu materiālu latviešu valodā, kas būs interesanti topošajiem vietņu izstrādātājiem un lietotājiem.

The goal of this bachelor paper is to choose some of the most popular web resources in Latvia and in the world, that vary greatly in terms of target audiences and the purposes of these resources, and to do some research of their user registration processes - point out the key differences of those processes, analyse the quantity, nature and necessity of the requested user information, analyse the overall security organisation of these resources, research the means that are used to notify the users about security-related matters. Another goal is to analyse the materials on the interaction between the user and the web-server from the perspective of the ComptiaSecurity+ security certificate, define the corresponding security risks, and provide some security organisation guidelines for future web-sites developers. The final goal is to provide valuable advice and references, and to publish some materials in Latvian, about the user - web-server interaction, in the Internet.
Users data security in the most popular Internet sites
Keywords: Datorzinātne