Seksuālā izglītošana pusaudžiem ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem - Kviese, Elīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba nosaukums: Seksuālā izglītošana pusaudžiem ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem. Darba autore: Elīna Kviese Darba zinātniskā vadītāja: Dr. Paed., prof. Sarmīte Tūbele Darba saturs: 55 lapaspuses, 20 attēli, 1 pielikums, 69 izmantotās literatūras vienības. Pētījuma mērķis: izpētīt seksuālās izglītošanas problemātiku pusaudžiem ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem. Darbs sastāv no divām daļām – teorētiskās un empīriskās. Darba teorētiskajā daļā ir aprakstīts pusaudžu ar vidēji smagu un smagu garīgās attīstības traucējumu raksturojums, pusaudžu ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem seksuālās izglītošanas īpatnības un vecāku iesaistīšanās seksuālajā izglītošanā. Darba empīriskajā daļā autore veica vecāku aptaujāšanu, izanalizēja iegūtos datus un izteica secinājumus.

Theme of the Masterpaper: Sexual education for adolescents with moderate and severe intellectual disabilities. Author of the diploma: Elina Kviese Scientific supervisor of the diploma: Dr. Paed., prof. Sarmīte Tūbele Work content: 55 pages, 20 pictures, 1 appendix, 69 sources. Aim of the diploma: to explore problematic of sexual education for adolescents with moderate and severe intellectual disabilities. Diploma consists of two parts – theoretical and practical. The theoretical part of the diploma describes characteristics of the adolescents with moderate and severe intellectual disabilities, sexual education for adolescents with moderate and severe intellectual disabilities and parental involvement in sex education. In the practical part of the diploma author surveyed parents, analyzed the obtained data and expressed conclusions.
Sexual Education to Adolescents With Moderate and Severe Intellectual Disability
Keywords: Izglītības zinātnes; garīgās attīstības traucējumi; pusaudži; seksuālā izglītošana; seksualitāte