Jēgpilns mācību process vizuālajā mākslā - Briška, Ilze; Kalēja-Gasparoviča, Daiga (LU Akadēmiskais apgāds, 2020)
Grāmata paredzēta studentiem, topošajiem skolotājiem, apgūstot studiju kursu “Kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomas saturs un mācīšanās pieejas: Vizuālās mākslas metodika”, kā arī praktizējošiem skolotājiem. Grāmata palīdzēs mērķtiecīgi organizēt vizuālās mākslas nodarbības, lai skolēns, mācoties vizuālo mākslu bez pratības kultūras izpratnē un pašizpausmē mākslā, gūtu pašvadītas mācīšanās, kritiskas domāšanas un problēmu risināšanas, jaunrades, sadarbības un pilsoniskās līdzdalības pieredzi, pilnveidojot caurviju prasmes. Grāmatā vizuālā māksla uztverta nevis kā mērķis, bet gan kā līdzeklis daudzveidīgu personisku, sociālu un kulturālu mērķu sasniegšanai.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Aesthetics; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Vizuālās mākslas mācību metodika; Vizuālā māksla; Caurviju prasmes