Mācību ekskursija kā mācību forma dabaszinību satura apguvē 2.klasē - Meldere, Ļuba (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba „Macibu ekskursija ka macibu forma dabaszinibu satura apguve 2. klase" merkis bija noskaidrot macibu ekskursija ka macibu organizacijas formas izmantošanas iespejas dabaszinibu satura apguve sakumizglitiba un izstradat programmu macibu ekskursijam dabaszinibas 2. klase. Macibu ekskursija ir macibu organizacijas forma, kas sniedz iespejas dabiskos apstaklos noverot un izpetit dažadus dabas objektus, paradibas un procesus. Macibu ekskursijas laika attistas skolenu izzinas intereses, paplašinas redzesloks, teoretiskas zinašanas tiek nostiprinatas prakse, tapec ta ir butiska dabaszinibu satura apguve. Autore izveidojas un realizeja programmu macibu ekskursijam dabaszinibu satura apguvei 2. klase, kura izstradati macibu ekskursiju daba apraksti. Atslegas vardi: dabaszinibas, ekskursija, macibu ekskursija, macibu forma.

The aim of the diploma paper “Learning excursion as a teaching/learning form in the acquisition of science content Grade 2” was to find out the possibilities of educational excursion for the content learning in primary education and develop the program of educational excursions for the second class. Educational excursion is form of training that provides opportunities to observe and to explore variety of natural objects, phenomena and processes under natural conditions. During the educational excursions cognitive interests of pupils' are developed, their horizons are expanded and theoretical knowledge is reinforced in practice, so it is essential for learning science studies content. The author established and implemented the program of educational excursions for science studies content learning in the second class and worked out educational excursions. Keywords: science, excursion, educational excursion, content learning form.
Learning excursion as a teaching/learning form in the acquisition of science content Grade 2
Keywords: Pedagoģija