Vienu stāstu : luga - Pēkšēna, Marija (My University, 1879)
Marija Pēkšēna (1845–1903) – dramaturģe. Pirmā latviešu dramatiskā rakstniece. Marija Pēkšēna )sarakstījusi četras lugas, kas palikušas neiespiestas (rokraksti Rīgā, Misiņa bibliotēkā). Viņas luga "Vienu stāstu" izrādīta Rīgas Latviešu teātrī 1879. gadā. Lugas idejas līdzīgas lugas "Ģertrūde" idejām.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Latviešu dramaturģija; Dramaturģija; Latviešu drāmas sākotne