Traumatoloģiska pacienta aprūpes dokumentēšana slimnīcas etapā - Meļņika, Ņina (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma – Traumatoloģiska pacienta aprūpes dokumentēšana slimnīcas etapā. Statistiskie dati liecina ka traumu gadījumu skaits ar katru gadu kļūst lielāks, palielina pacientu, kuriem nepieciešama aprūpe skaita pieaugumu un izvirza tēmas aktualitāti. Autore veica pētījumu, lai noskaidrotu kāda ir traumatoloģiska pacienta aprūpes dokumentēšana slimnīcas etapā. Darba mērķis: ir analizēt traumatoloģiska pacienta aprūpes dokumentēšanu slimnīcas etapā. Formulēti 6 pētījuma uzdevumi. Pētījuma jautājums: Kāda ir traumatoloģiska pacienta aprūpes dokumentēšana slimnīcas etapā? Pētniecības metode: kvalitatīvā pētījuma metode, instruments – strukturēta intervija. Iegūtie rezultāti liecina, ka pacienta aprūpes dokumentācija ir neatņemama aprūpes sastāvdaļa un tai ir liela nozīme. traumatoloģiska pacienta aprūpe tiek dokumentēta papīra veidā, savukārt māsas ir atvērtas pacientu aprūpes dokumentēšanai elektroniskā ceļā. Darbs sastāv no 50 lpp., 8 tabulām. Izmantoti 32 literatūras avoti (16 latviešu, 14 angļu, 2 krievu valodā).

The theme of bachelors - Traumatological patient care documentation at hospital stage. Statistical data show that the number of injuries is increasing every year, increasing the number of patients in need of care and raising the topicality of the topic. The author conducted a study to find out what the traumatological documentation of patient care is at the hospital stage. The aim of the thesis is to analyze the documentation of traumatic patient care at the hospital stage. There are 6 research tasks formulated.The question of the study: What is traumatological patient care documentation in the hospital stage? Research method - qualitative research method, instrument - structured interview. The results obtained show that patient care documentation is an integral part of care and plays an important role. Traumatologic patient care is documented on paper, while medical masses are open to document patient care electronically. Work consists of 50 pages, 8 tables. Used 32 literature sources (16 in Latvian, 14 in English, 2 in Russian).
Traumatological patient care documentation at hospital stage
Keywords: Medicīna; pacients, aprūpe, traumatoloģija, aprūpes dokumentācija, kvalitāte, efektivitāte; aprūpe; traumatoloģija; aprūpes dokumentācija; kvalitāte