2. klases skolēnu pētniecisko prasmju izvērtēšanas iespējas pētnieciskajā darbībā dabaszinībās - Gabrāne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Elīnas Gabrānes diplomdarbā "2. klases skolēnu pētniecisko prasmju izvērtēšanas iespējas pētnieciskajā darbībā dabaszinībās” analizētas teorētiskās atziņas par skolēnu pētniecisko darbību vēsturiskā un mūsdienu skatījumā. Analizēti normatīvie dokumenti par skolēnu pētniecisko darbību mācību procesā. Analizētas iespējas skolēnu pētnieciskās darbības vērtēšanā. Izstrādāts plāns pētniecisko prasmju izvērtēšanai, atbilstoši normatīvajiem dokumentiem par skolēnu pētniecisko darbību mācību procesā. Veikta pedagoģiskā izmēģinājuma darbība un analizēti tajā iegūtie rezultāti.

The author of the Diploma Paper “Assessment Opportunities of the Students' Research Skills in the Science in the Grade 2” explored the theoretical materials on students' research work in historical and contemporary perspective. It was researched normative documents on the students’ research work and was analysed the opportunities of evaluation of the students' research activity in the learning process. The researcher developed the criteria for the assessment of research skills in accordance with the normative documents of the students' research work in the learning process. It was carried out teaching activities and was analysed the results of the research. Keywords: evaluation, research activities, research skills, science, students’ research skills.
Assessment Opportunities of the Students' Research Skills in the Science in the Grade 2
Keywords: Pedagoģija; dabaszinības; izvērtēšana; pētnieciskā darbība; pētnieciskās prasmes; skolēnu pētnieciskā darbība