Neatļautas darbības ar narkotiskām un psihotropām vielām - Milbergs, Roberts (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir neatļautas darbības ar narkotiskām un psihotropām vielām un, konkrēti, Krimināllikuma 253., 253.1., 2532.pantos noteiktās darbības ar tām. Neatļautas darbības ar narkotiskām un psihotropām vielām ir viena no vispasaules svarīgākajām problēmām, kas ik gadu miljoniem cilvēku pievērš šo neatļauto vielu lietošanai. Šo vielu lietošanas rezultātā cilvēki zaudē visu savu dzīvi tiešā šī vārda nozīmē, zaudējot īpašumus, darbu, ģimeni, jo tieksme pēc šīs indes ir pārāka par indivīda spējām tai pretoties. Bakalaura darba mērķis, ir neatļautu darbību, kas attiecās uz narkotiskajām un psihotropajām vielām Krimināllikuma 253., 253.1., 253.2pantu krimināltiesiskā analīze. Bakalaura darbā tiek apskatīti noziedzīgo nodarījumu ar psihotropām un narkotiskām vielām kvalifikāciju ietekmējošie jautājumi un īpatnības, kā arī analizētas Latvijas normatīvajos aktos sastopamās nepilnības, kas saistās ar šo jautājumu. Tāpat darbā tiek salīdzināts Krimināllikums ar citu valstu kriminālkodeksiem.

The theme of Bachelor’s thesis is „Qualifications problems of the illegal actions with psychotropic and narcotic substances.” Illegal actions with psychotropic and narcotic substances are one of the most significant global problems which turn people to utilization of these illegal substances. As a result, people lose their lives – property, work, family. The reason is that proclivity on this poison is bigger than capacity to oppose against it. The objective of Bachelor’s thesis – Criminal judicial analyse of the illegal actions which concern narcotic and psychotropic substances under the Criminal law paragraph 253., 2531., 2532. In this work are discussed psychotropic and narcotic substances offenses qualifications affecting issues and features, as well as the frequent imperfections of Latvian legislation is analysed. Also in this work has been compared Latvian Criminal law with other states Criminal Codes.
Qualifications problems of the illegal actions with psychotropic and narcotic substances
Keywords: Juridiskā zinātne