Uzmanības koncentrēšanas pedagoģiskie risinājumi 2. klases skolēniem matemātikas stundās - Ponediloka, Simona (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbā "Uzmanības koncentrēšanas pedagoģiskie risinājumu 2. klases skolēniem matemātikas stundās" darba autore Simona Ponediloka aktualizējusi uzmanības koncentrēšanu mācību stundās, kā arī iespējamos risinājumus tās atbalstīšanai. Bakalaura darba mērķis ir izveidot un aprobēt uzmanības koncentrēšanas pedagoģisko risinājumu sistēmu 2. klases skolēniem matemātikas stundās. Pētījumā ir izmantotas vairākas metodes: zinātniskās literatūras analīze, dokumentu analīze, pedagoģiskais novērojums, pedagoģiskā izmēģinājuma darbība. Pētījuma ietvaros tika izveidota pedagoģisko risinājumu sistēma, kas tika izmantota 2.klases matemātikas stundās apgūstot mācību tematu – divciparu skaitļu saskaitīšana un atņemšana. Atslēgas vārdi: uzmanība, uzmanības koncentrēšana, uzmanības īpašības, mācību metodes, mācību process.

In the bachelor’s thesis, the author of the paper, Simona Ponediloka, has emphasized the concentration of attention in lessons, as well as possible solutions to support it. The aim of the bachelor’s thesis is to create and test the system of pedagogical solutions for concentration of attention in mathematics lessons of 2nd grade students. Several methods have been used in the study: scientific literature analysis, document analysis, pedagogical observation, pedagogical trial activity. As a result of the research, a system of pedagogic solutions was created, which was used in 2nd grade mathematics lessons when learning the topic - adding and subtracting two-digit numbers. Keywords: attention, concentration of attention, characteristics of attention, teaching methods, learning process.
Pedagogical solutions for the concentration of attention in mathematics lessons of 2nd-grade students
Keywords: Izglītības zinātnes; uzmanība; uzmanības koncentrēšana; uzmanības īpašības; mācību metodes; mācību process