Ekonomiski statistiskā analīze un pasūtījumu projektu optimizēšana - Jakušenko, Oļegs (Latvijas Universitāte, 2007)
Dotajā darbā tika izskatītas projektu investīcijas. Tika dots uzdevums to ienesīguma un riska optimizēšanai. Uz regresīvās analīzes bāzes, un saskaņā ar Harija Markovica „Optimālā portfeļa” metodēm, tika noteikta uzdevumu risinājumu kārtība. Darba praktiskajā daļā, pamatojoties uz kompānijas „K” ienesīguma datiem par periodu no 2002.gada līdz 2006.gadam, un iegūto prognozi 2007.gadam, ar matemātiska modeļa un iegūtā determinēšanas koeficientu palīdzību, veikta pasūtījumu projektu minimāla riska un maksimālu ienākumu optimizēšana. Maģistra darbs sastāv no 4 daļām. Darbā ir izmantotas 63 tabulas, 70 attēli un 53 formulas.

In this work were considered investments into the projects. There was a task based on optimization of their profitableness and risk. For this purpose on the basis of regressive analysis and the method of Harry Markowitz’s " optimum portfolio " have been determined the order of solving the task. In the practical part on the basis of data about profitablenesses of company " K " with 2002 for 2006 and received by means of mathematical model and factor of determination of the forecast for 2007 optimization of projects of orders on the minimal risk and on the maximal profitableness has been executed. The diploma consists of 4 parts. 63 tables, 70 pictures and 53 formulas are used in this work.
Economical and statistical analysis and project order optimization
Keywords: Ekonomika