Skolēna adaptācijas iespējas 1.klasē. - Kola, Daila (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba zinātniskā vadītāja: Līga Āboltiņa, asist. Darba apjoms: 51 lpp; 25 bibliogrāfiskie nosaukumi, 7 pielikumi, 9 attēli, 3 tabulas. Darba saturs: Diplomdarbs izstrādāts bērnu adaptācijas uzlabošanai, uzsākot mācības 1. klasē. Tas sastāv no 4 daļām: 1. Adaptācijas process , tā raksturojums. 2. Nosacījumi bērna sekmīgai adaptācijai. 3. Bērnu gatavība skolai. 4. Praktiskā daļa. Atslēgas vārdi: 1.klases skolēns, adaptācija, gatavība skolai, sadarbība Pētījuma mērķis: Teorētiski izpētīt skolēnu adaptācijas iespējas un izveidot adaptācijas programmu. Pētījuma metodes: Pedagoģijas un psiholoģijas literatūras izpēte, anketēšana, iegūto rezultātu analīze Šo pētījumu varētu izmantot, studenti, sākumskolas un pirmsskolas skolotāji

The scientific leader of the work: Līga Āboltiņa , asist The research embraces: 51 lpp; 25 sourcese of literature, 7 annexes, 9 charts, 3 tables The content of the work: Diploma paper iselaborated in older to improve adaptation, who start attending school in For 1. It consist of 4 parts. 1. The adaptation process, its characteristic. 2. Law childish making good progress of adaptition. 3. Readiness for school. 4. Practical part. The key words: Form 1 school child, adaptation, readiness for school, co – operation The aim of the research: In the abstract search adaptation option and to make adaptation programme. The methods of the researsh: Study of the pedagogical and psychological sources of literature, question – airing interviews , analysis of the obtained results. This research could bē favourable for teachers of primary schools, pre – school teachers and students.
Possibilities of the pupil’s adaptation in Grade 1
Keywords: Pedagoģija