Igauņu daiļliteratūras recepcija Latvijā no 1991. līdz 2013. gadam - Indāne, Elva (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Igauņu daiļliteratūras recepcija Latvijā no 1991. līdz 2013. gadam“ veidots, pamatojoties uz šajā laika periodā Latvijā tulkoto un publicēto daiļliteratūras darbu datu bāzi. Kopā reģistrēti 35 igauņu daiļliteratūras darbi, kas tulkoti latviešu valodā. Bakalaura darbā šie darbi reģistrēti ar nosaukumu un autora vārdu latviešu valodā, kā arī uzrādīts nosaukums un autora vārds igauņu valodā. Abējādi norādīti arī publicēšanas gadi. Darba gaitā analizēta šo darbu pieņemšana Latvijā, pamatojoties uz interneta lapu, lielāko laikrakstu un izdevumu sniegto informāciju un atsauksmēm. Papildus bakalaura darbā gūts ieskats arī Igaunijas un Latvijas kultūrpolitkā par šo laiku un pārdomāts, vai kultūrpolitika ir atbalstoša igauņu daiļliteratūras esamībai Latvijā, kā arī sniegts ieskats literatūras finansēšanā. Atslēgvārdi: daiļliteratūra, Latvija, Igaunija, recepcija, kultūrpolitika, finansēšana.

Thesis Reception of the Estonian Literature in Latvia 1991–2013 is written basing on this time period translated and published literature data base. There are 35 books registered, which is translated into Latvian. They are registered with their name and author name in Latvian, and also there is name and author name in Estonian. Both indicated years of publishing too. During the thesis is analysed literature adaption in Latvia, basing on a web page and major newspaper information and feedback. In addition to it, this thesis derives an insight into the Estonian and Latvian cultural policy this time and gives an insight whether the cultural policy is supportive of the existence of the Estonian literature Latvian. Also is given insight about financing literature. Keywords: Literature, Latvia, Estonia, reception, cultural policy, financing.
Reception of the Estonian Literature in Latvia 1991–2013
Keywords: Valodniecība