Metaprogrammēšana valodā Ruby - Sovāne, Sandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā "Metaprogrammēšana Ruby valodā" tika izpētītas metaprogrammēšanas paņēmieni, kas tiek izmantoti dažādās programmēšanas valodās. Padziļināti tika izpētītas Ruby valodas metodes metaprogrammu būvēšanai, kā arī visas metodes veiksmīgi tika realizētas nelielā programmā.

In this bachelor thesis was researched metaprogramming techniques that are used in various programming languages. Ruby language methods for metaprogam building were researched in depth, as well as all the methods were successfully implemented in a small program.
Metaprogramming in Ruby
Keywords: Datorzinātne