Dalības jēdziens, veidi, pazīmes un kvalifikācijas īpatnības - Dzalbe, Antra (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā ir aplūkots dalības jēdziens un pazīmes, kādos gadījumos veidojas personu grupa un kādos neveidojas, piemēram, ja kāds no noziedzīgas grupas dalībniekiem ir nepieskaitāms vai kriminālatbildības vecumu nesasniedzis. Tika aplūkoti tādi dalības veidi kā persomu grupa bez iepriekšējas vienošanās, personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, organizēta grupa, banda un noziedzīga organizācija un kā šie dalības veidi nošķirami. Tāpat autore aplūkoja, kā kvalificējams noziedzīgs nodarījums, ja pastāv noziedzīga nodarījuma ekscess, neizdevusies līdzdalība, labprātīga atteikšanās no noziedzīga nodarījuma izdarīšanas un speciālais subjekts.

In the work were seeing over concept of participation in crime and features of participation. Also were seeing forms of participation: group of persons without preceding preparation, group of persons with preceding preparation, organized group, gang, criminal organization. As well as in work were research question about qualification problems of participation in crime. How to qualify a crime if there exists excess of criminal, special subject, unsuccessful participation and voluntary renunciation from doing crime in group of persons. About these questions were seeing over judicial practise. In the work were used methods of comparing, analysis and synthesis.
The conception of participation in crime, forms, features and problems of qualification
Keywords: Juridiskā zinātne