Saimnieciskās darbības vērtējums AS „Rīgas farmaceitiskā fabrika” un AS „Olainfarm” - Pimucāne, Dita (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba tēma ir „Saimnieciskās darbības vērtējums AS „Rīgas farmaceitiskā fabrika” un AS „Olainfarm””. Darba mērķis ir izpētīt AS „Rīgas farmaceitiskā fabrika” un AS „Olainfarm” saimnieciskās darbības rādītājus un, pamatojoties uz aprēķinu rezultātiem, izstrādāt priekšlikumus, lai pilnveidotu to saimniecisko darbību. Diplomdarbs sastāv no trīs nodaļām, secinājumiem un pielikumiem. Darbā tiek sniegta informācija par finanšu analīzes rādītāju būtību no teorētisko aspektu viedokļa, vispārējs farmaceitiskās nozares apraksts, kā arī veikta uzņēmumu finanšu pārskatu un izanalizēto rezultātu skaidrošana, pēc kuru rezultātiem tiek izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi. Diplomdarba apjoms ir 65 lappuses, un 7 pielikumi. Tas satur 21 tabulu un 32 formulas. Diplomdarbā tika izmantoti 20 informācijas avoti. Atslēgas vārdi: finanšu analīze , SVID, rentabilitāte, likviditāte

The theme of the graduation paper is „The Assessment of Economic Activities of AS „Rīgas farmaceitiskā fabrika” and AS „Olainfarm””. The aim of the paper is to evaluate the economic performance of AS „Rīgas farmaceitiskā fabrika” and AS „Olainfarm” and on the basis of calculations made to provide proposals for their economic development. The graduation paper includes three chapters, conclusions and annexes. It provides information on theoretical aspects of financial analysis, gives general overview on the pharmaceutical sector as well as includes analyses of financial reports of the companies that leads to conclusions and recommendations. The graduation paper consists of 65 pages and 7 annexes. It contains 21 charts and 32 formulas. 20 information sources have been used for preparing the paper. Keywords: financial analysis, SWOT, profitability, liquidity
The actions of economic assessment AS „Rīgas farmaceitiskā fabrika” and AS „Olainfarm”
Keywords: Ekonomika