Pieaugušo izglītības politikas novērtējums Latvijā - Muhina, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2018)
Autores maģistra darba tēma ir “Pieaugušo izglītības politikas novērtējums Latvijā”. Efektīva pieaugušo izglītības politika ir vērsta uz iedzīvotāju, darba devēju un valsts interešu salāgošanu un vajadzību apmierināšanu ilgtspējīgai tautsaimniecības attīstībai. Latvijas kontekstā efektīvai pieaugušo izglītības politikai ir izšķirošā loma darba tirgus disproporciju mazināšanai un produktivitātes uzlabošanai. Tomēr Latvijas pieaugušo izglītības politiku patlaban nevar uzskatīt par pietiekami efektīvu un ilgtspējīgu. Pētījums balstās uz Eiropas Savienības un Latvijas politikas plānošanas dokumentu analīzi, kā arī valsts politikas plānotāju, darba devēju un starptautisko organizāciju – Eiropas Komisijas un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas – ekspertu interviju analīzes. Darba noslēgumā autore ir izstrādājusi priekšlikumus politikas plānotājiem situācijas uzlabošanai.

The author's master thesis is “Assessment of the Adult Education Policy in Latvia”. The effective adult education policy is aimed at aligning the interests and needs of population, employers and the state for sustainable economic development. In the context of Latvia, an effective adult education policy plays a decisive role in reducing the labor market disproportion and improving productivity. However, the Latvian adult education policy can not be considered sufficiently effective and sustainable yet. The research is based on the analysis of the European Union and Latvian policy planning documents, as well as analysis of interviews of national policy development experts, representatives of the employers and experts of international organizations such as the European Commission and the OECD.
Assessment of the Adult Education Policy in Latvia
Keywords: Vadībzinātne; pieaugušo izglītība; mūžizglītība; politikas plānošana; produktivitāte