Laulāto dzīve Džona Irvinga romānos - Gribs, Vadims (Latvijas Universitāte, 2007)
Vadima Griba bakalaura darbs ”Laulāta dzīve Džona Irvinga romānos” sastāv no ievada, 8 galvenam daļām un secinājuma. Ievadā tiek identificēta darbā pētāmā problēma, definēts darba mērķis un uzdevumi, kā arī sniegts pētījumu raksturojums. Tas arī paskaidro autora izvēli un motivāciju. Pirmajā nodaļā autors analizē Džona Irvinga dzīvi un darbu, kas ietekmēja autora rakstīšanas stilu. Otrajā nodaļā tiek pētītas modernās Amerikāņu ģimenes un jaunas tendences attiecībās. Aborta temats tiek prezentēts trešajā nodaļā. Ceturtā nodaļa un tās apakšnodaļas iepazīst četrus ģimenes veidus un ir romānu piemēru analīze. Piemēram, šajos romānos ir ģimenes kam autors dod pozitīvu vērtējumu līdz ar citiem kas izskatās neīpaši labi. Džons Irvings norada uz to, ko laulībai ir daudz labvēlīgu faktoru, bet neatkarīgi no tā velējums mīlēt un būt mīlētam un veidot ģimeni ir katra cilvēka būtībā. Piektajā nodaļā tiek analizēts laulības nozīmīgums ar visiem tās plusiem un mīnusiem. Sestājā daļā tiek aprakstīta laulības reliģiskā izpratne. Tam seko nodaļa, kura norāda uz iespējamiem draudiem laulībām un kā var aizstāvēt ģimeni. Astotā nodaļa prezentē dažādus konfliktus ģimenēs un to risināšanas metodes. Katrā ģimenē dažreiz ir konflikta situacijas, bet vienmēr ir iespēja tās nokārtot. Secinājuma nodaļa ietver autora secinājumus, kas ir pamatoti uz darbu pētījumu un analīžu rezultātiem.

Vadims Grib’s Bachelor paper ”Married Life in John Irving’s Novels” consists of introduction, eight main parts and conclusion. The introduction identifies the problem analyzed in the paper, defines the goal and the tasks and also provides the characteristics of the research. It also explains the author’s choice and motivation. In the first chapter the author considers the life and work of John Irving, which have influenced his writing. The second chapter focuses on the modern American family and new trends in relationships. The theme of abortion is presented in the third chapter. The fourth chapter and its subchapters introduce four types of families and the analysis of examples from the novels. For instance, there are families in the novels who are shown in a positive perspective along with others, who seem unsuccessful in their marriage. John Irving points out that there are many factors that encourage marriage, but along with them, the desire to love and to be loved and to create a family lies in the nature of every man. In the fifth chapter the importance of the marriage, its benefits and disadvantages are analysed. In the sixth chapter the religious understanding of marriage is described. It is followed by a chapter that indicates possible threats to marriage and ways to protect family. The eighth chapter presents different conflicts in the family and their solution. It is pointed out that every family faces conflict, but it is possible to solve the problem. In conclusion the author of the paper sums up the results of the research, performed in the paper.
Married Life in John Irving’s Novels
Keywords: Filoloģija