Emocionālās vardarbības pieredze ģimenes komunikācijā - Bērzkalne, Monta (Latvijas Universitāte, 2014)
Pētījums ir par emocionālās vardarbības pieredzi ģimenes komunikācijā. Pētnieciskais mērķis ir izprast sieviešu emocionālās vardarbības pieredzi intīmo partneru starpā. Pētnieciskie jautājumi: Kādus emocionālās vardarbības veidus sievietes pieredzējušas; Kā veidojas sieviešu pieredze par emocionālo vardarbību. Informācijas iegūšanai izmantotas daļēji strukturētas intervijas. Pētījuma analīzē izmantota datos pamatotā teorija un teorijā vadīta analīze. Analizējot sieviešu pieredzētos emocionālās vardarbības veidus, secināts, ka tie izpaužas kā brīvības, sociālās interakcijas un ekonomiskās brīvības ierobežošana, terorizēšana un iebiedēšana, atraidīšana, ignorēšana, diskriminācija, izmantošana un noniecināšana. Secināts, ka sievietes emocionālo vardarbību neapzinās uzreiz, bet sieviešu rīcība pēc emocionālās vardarbības apzināšanās ir dažāda. Atslēgvārdi: emocionālā vardarbība, ģimene, pieredze, sieviete

Researh is about the experience emotional violence in family communication. The research is aimed at understanding women's emotional experience of violence between intimate partners. Research questions: What kinds of emotional abuse women experienced; The formation of women's experience of emotional violence. Information is gathered using semi-structured interviews. The study used data-based analysis theory and theory-based analysis. In the analysis of women experienced emotional forms of abuse, it was concluded that they take the form of freedom, social interaction and economic freedom restriction, bullying and intimidation, rejection, ignoring, discrimination, exploitation and impeachment. Concluded that women do not realize the emotional violence immediately, but women's behavior after emotional abuse awareness is different. Keywords: emotional abuse, family, experience, woman
Experience of emotional abuse in family communication
Keywords: Socioloģija