Latvijas komercbanku kredītportfeļu analīze - Klibais, Viktors (Latvijas Universitāte, 2010)
Kreditēšana ir neatņemama banku darbības sastāvdaļa, kreditēšanas operācijas ir visienesīgākās, kaut arī tām piemīt paaugstināta riska pakāpe. Kredītu skaits un to veidu kopums, ko ir izsniegusi un apkalpo banka, veido kredītportfeli. Katra komercbanka izveido savu kredītportfeli atkarībā no realizējamās kredītpolitikas. Tā kā kreditēšana ka pakalpojums pastāvēs vienmēr un tajā nepartraukti notiek izmaiņas, ir svarīgi izprast notiekošo banku darbībā, paredzēt iespējamas problēmas un ja tas jau radās, tad meklēt atbilstošus risinājumus. Bakalaura darbā “Latvijas komercbanku kredītportfeļu analīze” mērķis ir balstoties uz komercbanku kredītportfeli izstrādāt priekšlikumus Latvijas komercbanku kredītportfeļa kvalitātes pilnveidošanai un uzlabošanai. Darba pirmajā nodaļā, tā ir teorētiska, tika veikta izpēte par kreditēšanas principiem, lai gūtu priekšstatu par tās principiem un funkcijām. Otrajā, analitiskā nodaļā tika izanalizēts Latvijas komercbanku kopējais kredītportfelis un komercbanku kredīt piedāvājumi Latvijā. Trešajā nodaļā tika raksturotas Latvijas komercbanku kredītportfeļa un kredītpolitikas problēmas. Darba beigās autors izdara savus secinājumus par Latvijas komercbanku kredītpolitiku un kredītportfeli, sniedz priekšlikumus to pilnveidošanai.

Loans are an integral part of every commercial bank's operations, as well as the main source of revenue, despite carrying an increased level of risk. The different types and total number of bank loans disbursed comprise the bank's loan portfolio. Each commercial bank develops and manages its loan portfolio in accordance with its credit policy. Because credit operations are so important for banks, and because they change constantly, it is important to understand the current events in bank operations and the banking sector, in order to predict potential problems and develop suitable solutions for existing ones related to these operations. The aim of the Bachelor's thesis "Analysis of the loan portfolios of commercial banks in Latvia" is to offer suggestions for improving the quality and general standard of the loan portfolios of commercial banks in Latvia, based on the analysis of the cumulative loan portfolio of these banks. Part one deals with the theory of loan operations, in order to understand their functions and underlying principles. Part two contains the analysis of the cumulative loan portfolio and different types of loans offered by Latvian commercial banks. Part three deals with the main problems of loan portfolios and credit policies of Latvian banks. In conclusion, the author offers his opinion about the current state of Latvian commercial bank loan portfolios and credit policies, as well as presents suggestions to improve their quality.
Latvian commercial bank credit portfolio analysis
Keywords: Ekonomika