NILLTPFN prasību izpildes bankās Latvijā iespējas izmantojot ārpakalpojumu, Swedbank AS situācijas izvērtējums - Zeltīte, Sigita (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba mērķis ir pamatojoties uz NILLTPFN likuma prasību īstenošanu banku praksē, analizēt un novērtēt Latvijas banku un padziļinātāk Swedbank AS sadarbību ar ārpakalpojumu sniedzējiem, izstrādāt priekšlikumus ārpakalpojuma piesaistes procesa uzlabošanā Swedbank AS un kopumā arī citām Latvijas bankām. Darbā pētīta NILLN prasību ietekme uz ārpakalpojuma piesaisti bankām Latvijā. NILLN pakalpojumu sniedzēju skaits ir ierobežots, ārpakalpojuma piesaiste nav vienkārša. Tēma ir aktuāla, jo bankas Latvijā ir saņēmušas ievērojamus administratīvos sodus par NILLN prasību pārkāpumiem, cieš reputācija. Augstākajās izglītības iestādēs Latvijā netiek piedāvāts apgūt padziļinātāk NILLN. Pētījumā ir apkopota informācija par ārpakalpojumu sniedzējiem un sadarbību.

The aim of the master's thesis is based on the implementation of the requirements of the NILLTPFN law in banking practice, to analyse and evaluate the cooperation of the Bank of Latvia and Swedbank AS with external service providers, to develop proposals for improving the outsourcing process for Swedbank AS and other Latvian banks. The paper studies the impact of NILLN requirements on outsourcing to banks in Latvia. The number of NILLN service providers is limited, outsourcing is not easy. Banks in Latvia have received significant administrative penalties for violations of NILLN requirements, reputation is suffering. Higher education institutions in Latvia do not offer to study NILLN in more depth. The study gathers information on outsourcing and collaboration
Possibilities of AML Requirements Fulfillment Banks in Latvia Using Outsourcing, Assessment of Swedbank AS Situation
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Ārpakalpojums; Bankas Latvijā; NILLTPFN; Swedbank; AML